Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Voľný vstup do vojenských lesov. Od 1. júla je to možné!
Zdielať na

Voľný vstup do vojenských lesov. Od 1. júla je to možné!

Armáda vlastní niekoľko krásnych, lesnatých pozemkov. Trénujú tam vojaci, no nádherná príroda láka aj množstvo civilov. Tí však na vstup do vojenských lesov potrebovali špeciálne povolenie. No to sa zmenilo. Určite to poteší najmä hubárov na Záhorí.

Tešia sa najmä hubári

Od prvého júla už budeme môcť do vojenských lesov vkročiť bez špeciálneho povolenia. "Tieto obvody vo svojich lesoch ponúkajú možnosti na hubárčenie alebo na turistiku," potvrdil hovorca Ministerstva obrany Milan Vanga.

Bez povolenia ale neznamená bez premyslenia. Zistiť, či sa vo vojenských lesoch nestrieľa ostrými nábojmi práve v čase vašej návštevy máte povinnosť vy. Môžete tak urobiť telefonicky alebo na internete.

Predtým za to bola pokuta

Do konca júna hrozila za vstup do vojenských lesov bez povolenia pokuta do výšky 500 eur - to však nebola tá najväčšia hrozba. V tejto chvíli napríklad vojaci strieľajú na leteckej, delostreleckej aj pechotnej strelnici a tak ten, kto nerešpektuje podobné zákazy, zahráva sa so svojím životom.

"Treba si uvedomiť, že rezort obrany nezodpovedá za poškodenie zdravia alebo inú škodu, ktorá by občanom mohla vzniknúť v dôsledku nerešpektovania zákazov," doplnil Vanga.

Záhoráci sa vraj neboja, že keď nebude treba povolenie narastie v tamojších lesoch počet Bratislavčanov. Navyše bratislavské evidenčné čísla fungujú ako ukazovatele úrody húb. Keď je veľa áut to znamená, že rastú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Chlapec s hríbom, tvojenoviny, Podbanské

tvojenoviny/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy