Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Veľhad kráľovský na Kysuciach?! Škrtič si hovel na lúke...
Zdielať na

Veľhad kráľovský na Kysuciach?! Škrtič si hovel na lúke...

Predstavte si, ako sa prechádzate po lúke, slniečko svieti a zrazu sa vám pod nohy pripletie had. Nie, žiadny hadík, ale 1,5-metrový had! Na Kysuciach to zažil na vlastnej koži pán Oto.

Presne vedel, čo má robiť

Oto Dubovský z Kysuckého Nového Mesta bol na prechádzke, keď v tráve objavil hada. "Hada kráľovského, ktorý bol dlhý asi 1,5 metra," opisuje nálezca svoj zážitok. Zhodou okolností presne vedel, čo má robiť, spomínaný druh hada totiž veľmi dobre pozná. "Presne takého som totiž mal, tak som vedel, o čo sa jedná."

Následne zavolal policajtov a povedal im, aby zobrali so sebou nejaký vak, do ktorého by mohol pán Oto plaza odchytiť. "Ja som mu asistovala iba tak, že som mu priniesla rukavice, lebo povedal, že je agresívny," hovorí manželka pán Ota Natália Dubovská. "Som ho odchytil, dal som ho do vaku a chlapci si ho zobrali."

Škrtič skončil v Zázrivej

Škrtič z Kysúc napokon skončil na rehabilitačnej stanici v Zázrivej. Hovorí jej pracovník Metod Macek: "Tento jedinec je zjavne chovaný v zajatí, je krotký." Exotický veľhad kráľovský sa vôbec nebojí a je zvedavý. V tom, že ho na kysuckej lúke pán Oto objavil a že ho z nej policajti odniesli, mal veľké šťastie. Dosť chladné nočné počasie by sa totiž mohlo podpísať na jeho zdraví. "Najhoršie sú tie studené noci a ublížiť by mu mohol aj dlhodobý dážď," vysvetľuje Metod Macek.

Veľhad je vo výbornej kondícii a aj vďaka tomuto príspevku sa hádam nájde jeho majiteľ, ktorý ho už možno oplakal. Metod Macek vraví: "Ak sa takýto nájde a predloží adekvátne papiere, tak mu, samozrejme, hada ihneď vrátime."

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Veľhad_kráľovský

robosnakes.wbl.sk

Súvisiace články