Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Novej Lehote záhadne miznú mačky
Zdielať na

V Novej Lehote záhadne miznú mačky

Pred dvomi rokmi sme vám priniesli reportáž z Novej Lehoty. V tom čase tam niekto poľoval na mačky a pani Pospíšilovej ich postrelil šesť. Posledný rok sa mačky začali strácať znovu.

Mačky v Novej Lehote sú stále v ohrození. Pani Ivete Pospíšilovej ich v priebehu dvoch rokov zmizlo dvanásť.

Jednu našla mŕtvu na dvore

"Mačička ležala, nemala žiadne evidentné zranenia a potom, keď som sa jej dotýkala, tak som zrazu nahmatala brok," povedala Pospíšilová. Neznámy strelec ju zasiahol rovno do hrudníka. Zviera nemalo šancu na prežitie. Pani Pospíšilová ju našla vo svojej záhrade. "Strácam taký pocit bezpečia, žijem sama, čiže pre mňa tie mačky majú iný zmysel, ako pre niekoho, kto ich má možno ako chytače myší."

Páchateľ, ktorý mačku zabil, musel strieľať buď v dedine alebo v jej blízkosti. To ale zákon o poľovníctve zakazuje.  "Zákon bol porušený," povedal lesný hospodár Peter Vrablec.

História sa opakuje

Mačky sa stali terčom útokov aj pred dvoma rokmi. Vtedy pani Pospíšilovej doslova zmrzačili šesť zvierat. "Kocúrik prišiel s vystreleným okom," priblížila.

Niekoľko mesiacov po tomto útoku mala pokoj. V poslednom čase ale začali mačky miznúť nielen jej, ale v celej dedine. "Mala som tých mačičiek maximálne 23, to bolo asi pred tými dvoma rokmi, no a teraz je ich 11, tie ostatné vlastne okrem tej, ktorú som našla, sa fakticky stratili," tvrdí pani Pospíšilová. Tá je presvedčená, že mačky niekto strieľa zámerne. Je preto pripravená požiadať o pomoc aj políciu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy