Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bratislava očami Los Angeles Times: Malá, ale rozkošná
Zdielať na

Bratislava očami Los Angeles Times: Malá, ale rozkošná

Historické budovy, prekrásne kaviarne s okúzľujúcou atmosférou, street art, ale aj divadelné predstavenie Carmen. Práve týmto dokáže podľa denníka Los Angeles Times uchvátiť Bratislava.

Bratislava, to je kde?

"To je vo východnej Európe? Hlavné mesto Slovinska, nie?", opisuje Američanka Alice Short, na čo sa ju pýtali priatelia, keď im oznámila, že letí do Bratislavy. No nedala sa odradiť a spolu so svojím manželom Stevom nasadla do lietadla.

Staré mesto oboch uchvátilo. Oceňovali všadeprítomnú zeleň, ale aj početné kaviarničky či malebné reštaurácie. A ako skoro každý občan Spojených štátov, aj oni boli ohúrení históriou. Spomenuli Keltov, Rimanov, Slovanov, Tatárov, Habsburgovcov, Turkov, Nemcov i Sovietov.

Nevynechali ani návštevu Bratislavského hradu. "Vyzerá ako obátený stôl, teraz je v ňom múzeum. Pochádza z 15. sotoročia," poctivo si manželia naštudovali. Páčila sa im aj Michalská brána.

Príjemné mesto na oddych

Samozrejme, aj pri soche Čumila si spravili pár fotiek. Navštívili múzeum súčasného umenia, aj Slovenskú národnú galériu. Do katedrály Sv. Martina sa však nedostali - práve tam prebiehala omša. 

S popkulkúrou sa stretli v Pállfyho paláci, kde bola práve nainštalovaná LaChapellova výstava. "Bratislava nás očarila svojou príjemnou a uvoľnenou atmosférou. Proste ideálne miesto, kde stráviť predlžený víkend," uzatvára Alice.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte! 

SITA/Michal Burza

Súvisiace články

Najčítanejšie správy