Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Výbuch na píle! Hasiči len tak-tak zabránili katastrofe
Zdielať na

Výbuch na píle! Hasiči len tak-tak zabránili katastrofe

Zamestnanci drevárskej firmy v obci Dlhé nad Cirochou začuli v stredu podvečer obrovský výbuch. Po ňom sa začal zo zásobníka na prach valiť hustý dym a šľahať plamene. Okamžite preto privolali hasičov. Požiar totiž vypukol tesne vedľa haly, kde sa nachádza množstvo suchého dreva.

Požiar vznikol krátko pred deviatou večer. Ako prví ho zaregistrovali zamestnanci drevovýroby, počuli totiž obrovský výbuch. "Som vyvážal vonku drevo a naraz bol výbuch," povedal jeden zo zamestnancov firmy.

Výbuch v zásobníku

K explózii došlo v zásobníku prachu. Vzápätí z neho začali šľahať  plamene, zamestnanec firmy preto okamžite privolal hasičov. "Keď sme prišli, celý priestor bol zadymený, prvá sekcia odsávania celkom horela," priblížil veliteľ zásahu Ivan Vilacký z HaZZ Snina.

Taktiež hrozilo, že plamene  sa dostanú aj do výrobnej haly. Hasiči preto museli odpojiť sacie potrubia, ktoré spájali zásobník s halou. "Iskra mohla preskočiť, mohol sa požiar preniesť do haly," upozornil.

Príčina ani škoda nie sú známe

Celková škoda ani presná príčina vzniku požiaru zatiaľ nie sú známe. Majiteľ bude musieť prevádzku výrobnej haly prerušiť minimálne na týždeň.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy