Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Valné zhromaždenie SPP ani nerokovalo
Zdielať na

Valné zhromaždenie SPP ani nerokovalo

Obavy opozičného Smeru sa nepotvrdili. Valné zhromaždenie SPP nebolo uznášaniaschopné. Robert Fico tvrdí, že vďaka tlaku jeho strany sa prevod majetku napokon neuskutočnil.

10-minútové zhromaždenie

Minister hospodárstva Juraj Miškov zároveň vyzval predsedu Smeru Róberta Fica, aby sa mu ospravedlnil za nepravdivé výroky. "Pán Fico, ak ste ozajstný chlap, tak si určite dokážete priznať svoju chybu a ospravedlniť sa za vaše včerajšie nepravdivé obvinenia. A ja vám za to sľubujem, že vás pozvem na kolu. Trebárs aj v parlamentnom bufete," vyhlásil Miškov.

Na vyjadrenie ministra hospodárstva zareagovala aj strana Smer-SD. "Dnešné valné zhromaždenie SPP potvrdilo, že minister hospodárstva Juraj Miškov klamal, keď tvrdil, že bude neuznášaniaschopné," uviedla v stanovisku strana.

Štát by stratil kontrolu

Ak by valné zhromaždenie schválilo prevod majetku SPP na dcérsku spoločnosť eustream, štát by podľa Roberta Fica úplne stratil kontrolu nad tranzitným plynovodom z Ruska do západnej Európy.

Prechod prepravných aktív z SPP na Eustream je podľa spoločnosti súčasťou plnenia požiadaviek európskej legislatívy, ktorú sú do svojej národnej legislatívy povinné implementovať všetky členské štáty EÚ.

Slovenský plynárenský priemysel_SPP_ Valné zhormaždenie

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy