Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Fico: Najväčšou prednosťou Slovákov je miernosť
Zdielať na

Fico: Najväčšou prednosťou Slovákov je miernosť

Najväčšou devízou Slovákov je podľa Fica mierna povaha ľudí. Našinci vraj vedia vyžiť aj z toho mála, čo majú. Francúzi, Španieli či Portugalci sú v tomto smere za nami.

Našinci vedia vyžiť aj z mála

Kolegovia premiéri a premiérky mu nechceli veriť, keď chodil na európsku radu, že na Slovensku je bežný dôchodok 280 €. "Nechceli mi veriť, že vo firme človek zarába 450 €. Povedali mi, že je nemožné z takého niečoho vyžiť. Práve schopnosť ľudí žiť z nízkych príjmov, postarať sa o svoje rodiny aj za cenu, že títo ľudia robia často v dvoch, troch zamestnaniach, to je prednosť Slovenska," uviedol Fico.

Podľa neho sme podstatne životaschopnejší národ ako sú Francúzi, Španieli, Portugalci. Máme pred nimi náskok. "Keby takáto situácia padla Španielom, že majú žiť z 300 alebo 400 €, tak asi zapália krajinu, ale naši ľudia žijú a idú ďalej. Toto je naša prednosť. A preto aj keď prídu ťažké časy, tak podstatne jednoduchšie ťažké časy prežijú krajiny ako je Slovensko," vyhlásil predseda Smeru-SD.

Dynamickí ľudia podľa Dzurindu

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda považuje za prednosť Slovenska dynamických ľudí. "Ľudia, ktorí sa chcú učiť. Mládež, ktorá sa chce vzdelávať, vidieť svet, čerpať zo skúseností. V našom národe je veľká tradícia nebáť sa vycestovať za robotou. Keď bolo najťažšie, naši starí rodičia, prarodičia, chodili za robotou nie stovky, ale tisíce kilometrov," povedal Dzurinda

Zamestanosť, ale aj sloboda

Podľa šéfa KDH Jána Figeľa je prednosťou Slovenska ľudský potenciál, ktorý je teraz menej využitý. "Cesta pre Slovensko, ktorá stavia na zamestnanosti, to je odpoveď na potenciál krajiny," povedal pre agentúru SITA.

Určitým spôsobom je podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára prednosť, aj keď na to viacerí zabúdajú, že sme ešte mladá krajina na to, aby sme si pamätali, ako to bolo vtedy, keď tu bola diktatúra jednej strany. "Vieme si ešte stále ceniť slobodu," povedal Bugár s tým, že toto je u nás ešte stále veľké plus a staršie štáty EÚ to nemajú.

Fico_Robert_voľby_bilboard_NR SR 2012_tvár_babka

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy