Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Najväčší strašiak olympiády? Pozitívny TEST, obáva sa Petra
Zdielať na

Najväčší strašiak olympiády? Pozitívny TEST, obáva sa Petra

Petra Vlhová získala v polovici januára malý glóbus pre najlepšiu slalomárku za 4 víťazstvá a dve druhé miesta. Petra sa pripravuje na olympijské hry, no našla si čas zodpovedať pár otázok. Za jej úspechmi podľa vlastných slov stojí aj pozitívne vnútorné nastavenie. Priznala však aj veľké obavy.

Športovcov čaká dennodenné testovanie PCR testami a pokiaľ budú mať pozitívny výsledok, poputujú na 21 dní do karantény, čo znamená prakticky koniec akýmkoľvek nádejám na úspech. Vírus sa Vlhovej zatiaľ úspešne vyhýba a Petra verí, že to tak aj zostane. 

"Či sa niečoho bojím? Len toho, aby som bola stále negatívna. Je to vec, ktorej sa nevyhneme, ale robím všetko pre to, aby som to nedostala. Máme stále rúško, som izolovaná. Všetci sa okolo mňa testujú, aj ja si neustále umývam ruky. Snažím sa teda vyvarovať možným problémom," povedala lyžiarka na margo najväčšieho strašiaka olympiády. 

Čína vyhlásila nulovú toleranciu covidu, ale počas víkendu sa práve v Pekingu objavil prvý príprad nového variantu omikron a ďalšie miliónové mestá sa nachádzajú v karanténe kvôli niekoľkým pozitívnym.

Organizátori v pondelok vyhlásili, že na športoviská sa dostanú len pozvaní diváci, pričom pôvodne sa počítalo, že ich budú môcť vo veľkom navštíviť aspoň čínski priaznivci.

Samotná olympiáda sa bude konať v bubline a športovcov tak čakajú prísne podmienky hraničiace s vojenským režimom. Z hotela v olympijskej dedine sa podľa agentúry Reuters dostanú len vtedy, ak budú mať negatívny PCR test za posledných 24 hodín.

Vlhová bude súťažiť a bývať v kopcoch okresu Jen-čching. Ročne tu pritom napadnú v priemere len dva centimetre snehu a dodnes tu ešte nikto nepretekal.