Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Minister vnútra nevidí problém v účasti v diskusii obvineného extrémistu
Zdielať na

Minister vnútra nevidí problém v účasti v diskusii obvineného extrémistu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opoziční poslanci v utorok 26. marca chceli s ministrom vnútra debatovať o jeho účasti v diskusii, kde bol pripojený aj obvinený extrémista Daniel Bombic. Matúš Šutaj Eštok na rokovanie parlamentného výboru prišiel, chýbali však koaliční poslanci, takže nebol uznášaniaschopný. Minister trvá na tom, že rešpektuje prezumpciu neviny a v diskusii robil vlastne osvetu pre alternatívny priestor.

Tibor Gašpar bol tiež účastník podobnej diskusie 

Do podobnej diskusie v utorok 26. marca dokonca išiel aj predseda výboru pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar. Ani on v tom nevidí, na rozdiel od opozície, zásadný problém. A výbor sa vraj zíde aj na budúci týždeň na základe jeho podnetu. ​"Opakovane hovorím, aj preto večer pôjdem do diskusie, do ktorej sa možno zapojí aj pán Bombic, pretože ho považujem za osobu, ktorá môže byť rovnako účelovo obvinená, ako boli riaditeľ Alač alebo pán Končený," uviedol Tibor Gašpar, poslanec NR SR za stranu Smer-SD.

"Budem sa stretávať aj s novinármi v alternatívnych médiách, ale garantujem vám, že všade budem hovoriť to isté. Vade budem presadzovať ľavicové hodnoty, sociálno-demokratické, orientáciu smerom na západ, boj proti extrémizmu a fašizmu. Toto je u mňa hodnotovo zakotvené," ozrejmil minister vnútra SR, Matúš Šutaj Eštok.

"Toto považujem zo strany ministra Šutaja Eštoka, ako napľutie do tváre tým sudcom, ktorí obvinili a vydali zatykač na človeka, ktorý je považovaný za extrémistu a radikála," uviedol Juraj Krúpa, poslanec NR SR za stranu SaS. 

"Raz hovorí, že nevedel o tom, kto tam bude, pritom sa to vedelo už dopredu. Ja som to vedel, on tvrdí, že nevedel. On veľmi dobre vie, že toto sa robiť nemá, ak chce byť minister vnútra," dodal Jaroslav Spišiak, poslanec NR SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy