Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Študenti verzus premiér: Študentská rada požaduje od Fica ospravedlnenie
Zdielať na

Študenti verzus premiér: Študentská rada požaduje od Fica ospravedlnenie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Snaha študentov Právnickej fakulty v Bratislave o diskusiu k téme zrušenia Úradu špeciálnej prokuratúry rozčúlila nášho premiéra Roberta Fica. Na svojej sociálnej sieti v utorok 20. decembra večer zverejnil status, kde jedného zo študentov tejto fakulty označil za bezvýznamného. Voči týmto slovám sa ohradila Študentská rada a požaduje od Roberta Fica ospravedlnenie.

"Študentská rada vysokých škôl, ako najvyšší orgán zastupujúci študentov a študentky, hrubo odsudzuje útoky premiéra Roberta Fica na študenta právnickej fakulty," uviedol Marek Janiga, študent právnickej fakulty. Premiér uverejnil v utorok večer na svojej sociálnej sieti príspevok, ktorým reagoval na aktivitu študentov z právnickej fakulty. "Ak má mať študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a určovať, čo je pravda a čo nie, Boh ochraňuj túto krajinu," napísal premiér Fico na sociálnej sieti. 

"Otvorili sme citlivú tému a hoci sme len slušne a študentsky volali po tom, čo po nás vyžadujú naši pedagógovia, samotného premiéra Slovenskej republiky to nenechalo chladného a neváhal moju osobou použiť na svoj politický boj," reagoval Janiga.

Podľa opozície by sa mal premiér študentovi ospravedlniť. "Určite by sa mal ospravedlniť. Aj Robert Fico bol od mladosti aktívny, kde zobral takú dehonestáciu nechápem," uviedol Marián Viskupič, poslanec NR SR. "Skôr mal prejaviť ocenenie voči tomu, akým rešpektujúcim a úctivým spôsobom vyjadrili nesúhlas," doplnila Ingrid Kosová, poslankyňa NR SR.

Podľa vládnucej koalície je ale všetko v poriadku. "Áno, ešte sa bude ospravedlňovať študentom s vyrážkami. Keď povie docent Burda svoj názor na špecializovanú prokuratúru, tak tíško sedím a počúvam," vyhlásil Ľuboš Blaha, podpredseda NR SR. "Nech volajú a nech si diskutujú, určite. Ja proti tomu nič nemám," uviedol Peter Pellegrini, predseda NR SR.

Túto situáciu chce riešiť aj minister školstva Tomáš Drucker. Budúcu stredu by sa mal stretnúť priamo zo Študentskou radou vysokých škôl.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy