Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Matovič vyzval liberálov k veľkému odpúšťaniu. On im odpustil a chce, aby aj oni odpustili jemu
Zdielať na

Matovič vyzval liberálov k veľkému odpúšťaniu. On im odpustil a chce, aby aj oni odpustili jemu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ešte včera sa vláda otriasala v základoch a dnes už premiér s ministrom financií žiadajú o zmier a stranu SaS prosia o odpustenie. Obaja sa dokonca obyvateľom tejto krajiny ospravedlnili.

"Poďme spolu bojovať za ľudí, prestaňme bojovať proti sebe. Odpustime si, čo sme si navzájom urobili. Ja môžem povedať, že tých 365 útokov odpúšťam. Chcel by som poprosiť kolegov z SaS, aby rovnako urobili gesto, že odpustia aj oni nám," vyjadril sa minister financií Igor Matovič 

"Tie emócie sú vybičované, prosím vás dajme to bokom. Ja viem, že odpustenie sa nedá vynútiť, ale je to veľký prejav veľkorysosti," dodal predseda vlády Eduard Heger.

Strana SaS je ale aj po týchto slovách premiéra a ministra financií zatiaľ zdržanlivá. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu Anny Zemanovej sa nateraz nič nemení a to až dovtedy, kým nepadne rozhodnutie vedenia strany o jej návrate na koaličné rady. "Nateraz sa určite nič nemení. Osvedčilo sa nám dlhodobo nereagovať cez média na výzvy a stanoviská Igora Matoviča, teda výhradne na tie osobné," tvrdí Anna Zemanová. Po poslednej snahe Borisa Kollára o koaličný zmier, konsenzus vládnych strán vydržal len 24 hodín. Preto je otázne, čo bude nasledovať teraz.

"Veľmi mi záleží na tom, aby jeden tím, ktorý je vláda, aby sme boli kompaktní, jednotní. Chceme tie emócie v rámci koalície schladiť. Urobíme všetko preto, aby sa to podarilo," povedal Eduard Heger. Tieto slová prišli po tom, čo Richard Sulík avizoval, že zvažuje najvážnejšiu alternatívu. A to je to, či ďalej zotrvá v koalícii. 

Igor Matovič ale dnes, 25. júna, zašiel ešte ďalej. Hlási podporu ministrovi hospodárstva. Priznal, že väčšina poslancov v klube OĽaNO nechce byť vôbec prítomná na hlasovaní o jeho odvolaní. To chce zmeniť. Denisa Saková z opozičného Hlasu vládu tvrdo kritizuje a naznačuje, že je už je na zmier neskoro. "Tu ľudia stratili vieru v štát, vieru vo vládu a skutočne si prajú, aby tá vláda, čo najskôr skončila," tvrdí Denisa Saková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy