Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Stopka pre Ľuboša Blahu: Facebook mu natrvalo zrušil profil
Zdielať na

Stopka pre Ľuboša Blahu: Facebook mu natrvalo zrušil profil

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Facebook oficiálne zrušil profil Ľubošovi Blahovi. Poslancov profil sledovalo skoro 175-tisíc používateľov. Práve na svojej facebookovej stránke mal najviac prívržencov.

Profil si poslanec za stranu Smer-SD založil v máji 2018. Ako informuje portál Živé.sk, spoločnosť Meta na svojej sociálnej sieti Facebook natrvalo zablokovala profil Ľuboša Blahu. Dôvodom je porušovanie pravidiel, za prešľapy administrátorov opakovane upozorňovali. 

"Hoci sme platformou otvorenou pre všetky myšlienky, taktiež chceme, aby sa ľudia cítili vítaní a v bezpečí. Preto máme striktné pravidlá pre to, čo je a čo nie je na Facebooku povolené," vyjadrila sa pre portál Živé.sk hovorkyňa spoločnosti Meta. Ďalej informovala, že profil odstránili z dôvodu porušovania pravidiel, ktoré sa týkali nenávistných prejavov, šikanovania, obťažovania, podnecovania násilia, dezinformácií a škôd ohľadom Covidu-19.

Koncom novembra 2021 zasiahla spoločnosť proti Blahovi prvýkrát. Odvtedy mu profil trikrát zablokovali, vtedy nemohol pridávať statusy a ani komentáre. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy