Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Matovič: Slovensko je sociálny a prorodinný štát, SaS sú advokátom bohatých
Zdielať na

Matovič: Slovensko je sociálny a prorodinný štát, SaS sú advokátom bohatých

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vláda neschválila 100 eurový prídavok na deti, ktorý mal predstavovať viac ako 80 miliónový náklad. Opatrenia Igora Matoviča zatiaľ dostali saskársku stopku.

Matovič: So stranou SaS o pomoci rodinám diskutoval 14-krát

Minister financií Igor Matovič na vláde nepredložil návrh kvôli strane SaS. "Áno, nestalo sa to preto, lebo sme včera dostali stanovisko SaS, že súhlasia, aby sme predložili návrhy, ale vetujú všetky zdroje," informoval Matovič s tým, že to je ako keby vám schvália postaviť dom, ale nedovolia vám kúpiť tehly. "Je to, samozrejme, hlúposť. Takto sa politika robiť nedá. Najmä v čase, keď slovenské rodiny, a úplne oprávnene, očakávajú pomoc. Dlhé, dlhé roky boli rodiny s deťmi dlhodobo zanedbávané," konštatoval na tlačovej besede minister financií. Dvere na ministerstvo financií majú poslanci zo strany SaS otvorené a Matovič chce diskutovať. "Keby mi minister Sulík venoval toľko času, koľko venoval Geissenovcom," zamyslela sa na tlačovej konferencii Matovič. 

Spomínal aj Roberta Fica

"Fico zvyšoval prídavky na deti o 20 centov. Toto je za posledné roky jedna z najväčších pomocí," povedal Matovič a doplnil, že postoj jeho koaličnej strany ho mrzí. "Mrzí ma postoj SaS, že sa rozhodli byť advokátom bohatých," informoval bývalý premiér Matovič. Svojich opatrení sa nevzdáva a chce toľko diskutovať, kým ich neschvália. "Dáme SaS ešte týždeň. Je evidentné z ich postojov, že asi v ich sídle prestali fungovať kalkulačky. SaS načúva potrebám oligarchov a bohatých, ktorých sa aktuálne zdražovanie vôbec netýka," uzavrel v úvode Matovič.

Sociálna pomoc

Pomoci sa dočkajú náhradní rodičia, rodiny v hmotnej núdzi, osobní asistenti a opatrovatelia dostanú v júni jednorazovú finančnú pomoc v sume 100 eur. V stredu o tom rozhodla vláda. Pomoc v sume 100 eur vláda dá aj seniorom, ktorým nevznikol nárok na starobný dôchodok. Ide o pomoc vlády v súvislosti so zdražovaním na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy