Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hlas-SD podáva návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s cieľom odvolať Kolíkovú
Zdielať na
Politika

Hlas-SD podáva návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s cieľom odvolať Kolíkovú

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozičná strana Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) dnes podáva návrh na odvolanie Márie Kolíkovej (SaS) z funkcie ministerky spravodlivosti. Na tlačovej besede to povedal predseda strany Peter Pellegrini.

Mimoriadna schôdza parlamentu o tomto návrhu sa musí uskutočniť do siedmich dní. To znamená, že by mala byť počas riadnej septembrovej schôdze na budúci štvrtok alebo v piatok.

Podľa Pellegriniho už v máji tohto roka opozícia predkladala návrh na odvolanie Kolíkovej. Pre jej odchod existovali rôzne dôvody. "Najvážnejšími boli podozrenia z klientelizmu a konflikt záujmov. Samotný prenájom budovy pre ministerstvo spravodlivosti je spájaný s bratom pani ministerky a vzbudzuje tak pochybnosti, či konanie pani Kolíkovej nesmerovalo k presadeniu osobných záujmov na úkor verejných,“ vyhlásil Pellegrini.

Predseda Hlasu-SD ďalej tvrdí, že ministerka stratila politickú legitimitu odchodom zo strany Za ľudí a prechodom šiestich poslancov Za ľudí okolo nej do parlamentného klubu Sloboda a Solidarita (SaS). Podľa Pellegriniho išlo o „palácový politický prevrat“ s cieľom, aby si Kolíková udržala svoje
miesto vo vláde.

"Ak OĽaNO myslí boj s korupciou vážne, nesmie tolerovať na poste ministra spravodlivosti človeka podozrivého z klientelizmu. Človeka, ktorému samotný predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič povie – Mária, ty si ten podvod spáchala,“ dodal Pellegrini.

Najčítanejšie správy