Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na začiatku júna o tom neuvažoval, dnes Juraj Šeliga zvažuje kandidatúru na predsedu strany
Zdielať na

Na začiatku júna o tom neuvažoval, dnes Juraj Šeliga zvažuje kandidatúru na predsedu strany

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Za ľudí je síce najmenšia koaličná strana, no už má až troch potenciálnych predsedov. Záujem o túto funkciu prejavil Juraj Šeliga, ktorý politicky vyrástol na demonštráciách po smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Strana sa dnes potáca ďaleko za hranicou zvoliteľnosti a vyrástlo v nej krídlo nespokojné s líderkou Veronikou Remišovou. Ako hlavná kritička sa javila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Dnes to už nie je také jednoznačné.

Moderátorka sa na začiatku júna pýtala v relácii Na hrane Juraja Šeligu, či by kandidoval. "V tejto chvíli sa mi to nezdá, že by som niečo vyriešil, aby som kandidoval. Dneska by som nechcel kandidovať," reagoval vtedy Šeliga. 

No dnes už Juraj Šeliga hovorí inak a je ochotný prebrať potápajúcu sa loď zvanú strana Za ľudí. "Si musíme upratať v strane, na to je výborný snem jediný možný a v prípade, že by bol snem, tak ja naozaj zvažujem, že by som kandidoval za predsedu strany, pre mňa je dnešok symbolickým dňom, keďže je pojednávanie v rámci vraždy Jána a Martiny a, a to bol dôvod prečo som išiel do vrcholovej politiky," konštatoval Šeliga. 

Mária Kolíková nepotvrdila ani nevyvrátila predsednícke ambície. So Šeligom sa zhodli, že najdôležitejšie je čo najskôr zvolať snem strany, kde by prípadnú zmenu na poste predsedu strany schválili. Na to však nemajú dosah. "Ja považujem za dôležité, že sa Juraj Šeliga vyjadril, že je potrebný snem. Určite by bola dobrá súťaž, myslím, že by to prospelo strane a vyjasnenia si smeru, ktorým sa chce strana uberať," okomentovala vzniknutú situáciu ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. "Pani Remišová chce počkať, kým jej to pán Šeliga povie osobne, keďže sa to dozvedela z médií. Vnútrostranícke veci nechce komentovať." reagoval vedúci tlačového odboru Andrej Ďuríček. 


Šeliga, ale aj Kolíková otvorene hovoria o spolupráci, či spájaní sa s inými stranami, či už KDH, Progresívne Slovensko alebo Spolu, do ktorého pre spory s Matovičom prestúpil poslanec Za ľudí Miroslav Kollár. Podľa Šeligu by išlo o alternatívu nielen voči Smeru a Hlasu, ale aj Obyčajným ľuďom. "Tá spolupráca môže mať rôzne formy, veď to netreba predbiehať, ale mať 200 strán na Slovensku to nedáva zmysel," povedal Šeliga.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy