Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Krajniak vyzval Fica, aby sa ospravedlnil zamestnancom Sociálnej poisťovne
Zdielať na

Krajniak vyzval Fica, aby sa ospravedlnil zamestnancom Sociálnej poisťovne

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak vyzval predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, aby sa ospravedlnil zamestnancom Sociálnej poisťovne. Robert Fico a strana Smer-SD podľa Krajniaka nekompetentne a urážlivo osočili 5 400 zamestnancov Sociálnej poisťovne z toho, že si neplnia svoje povinnosti.

Na výmer svojho dôchodku podľa šéfa rezortu práce nečaká 35-tisíc ľudí, ako hovoril predseda Smeru, ale 112 a tie sa priebežne vybavujú. Krajniak podotkol, že 25 % zamestnancov Sociálnej poisťovne bolo na pandemických PN a OČR. "COVIDom prešlo 1 200 zamestnancov. To je vyhováranie sa na pandémiu?“ pýta sa minister.

Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Juraj Káčer doplnil, že strana Smer-SD v utorok uviedla tri nepravdy. Namiesto 35-tisíc nepriznaných dôchodkov je v skutočnosti 112, ktoré sú po 60-dňovej lehote. Takisto v Sociálnej poisťovni podľa Káčera nepristúpili k masívnemu prepúšťaniu zamestnancov, ktorí pracujú s klientmi. Ide o štandardnú fluktuáciu ľudí. Treťou dezinformáciou je to, že pracujúci dôchodcovia nemajú prehodnotené svoje dôchodky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy