Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Premiér sa zase raz blysol v zahraničí, tentokrát v rozhovore pre prestížny francúzsky denník
Zdielať na

Premiér sa zase raz blysol v zahraničí, tentokrát v rozhovore pre prestížny francúzsky denník

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO/FRANCÚZSKO / Premiér Igor Matovič sa zase raz blysol v zahraničí. V rozhovore pre prestížny francúzsky denník Le Monde sa opäť pustil do Richarda Sulíka.

Na otázku redaktora Le Monde, či nepovažuje za neúspech to, že po plošnom testovaní čísla explodovali, sa Igor Matovič posťažoval na ministra hospodárstva, ktorý bol zodpovedný za nákup testov a kvôli nemu sa druhá vlna testovania neuskutočnila včas. Le Monde sa preto Matoviča spýtal, prečo ho teda drží vo vláde, keď je vraj zodpovedný za štyritisíc úmrtí. Premiér uviedol, že za normálnych okolností by v nej už Sulík nebol.

Kým samotný premiér sa týmto rozhovorom v denníku chváli na svojom Facebooku, podľa europoslanca Michala Šimečku takto akurát vyslal zlý signál, ktorý poškodzuje slovenské záujmy."Rozhovorom so zahraničnými novinármi si nemôže dovoliť zhadzovať iného ministra svojej vlády alebo ho ohovárať, alebo sa zbavovať zodpovednosti za problémy, naopak, tam musí vládu aj jej členov podržať. Preto si myslím, že ten rozhovor bol neprofesionálny a oslabuje aj záujmy Slovenskej republiky a pozíciu Slovenska v zahraničí," reagoval europoslanec Michal Šimečka (PS/RE). 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy