Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šéf špeciálnej prokuratúry odložil podnet pre údajný nátlak na Kučerku. Nebude sa ním zaoberať
Zdielať na

Šéf špeciálnej prokuratúry odložil podnet pre údajný nátlak na Kučerku. Nebude sa ním zaoberať

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Podnet na prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry, pre údajný nátlak na už stíhaného šéfa 4. operatívneho oddelenia NAKA Bratislava M. Kučerku, ktorý na prokurátora Šureka a Repu podala manželka policajta a prokurátorka JUDr. Kučerková, terajší šéf špeciálnej prokuratúry odložil a nebude sa ním zaoberať.

Na Kučerku po zásahu polície s krycím názvom Očistec, mali podľa prokurátorky Šurek a Repa vyvíjať nátlak. Ten na jej manžela mali vyvíjať, aby sa tiež priznal k svojej trestnej činnosti a odišiel do civilu. Prokurátor Repa mu údajne mal povedať “budeš srať krv vo väzbe ako Lajo (Ludovit Mako)."

Pri Očistci NAKA zadržala a obvinila exprezidenta polície Gašpara, bývalého šéfa NAKA Petra Hraška ale aj exriaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky NAKA Roberta Krajmera. Kučerku zadržala NAKA minulý týždeň pri akcii JUDAS spolu s exprezidentom polície Lučanským aj s ďalšími osobami. Šéf UŠP Alexander Bíró podnet prokurátorky KP BA JUDr. Kučerkovej preveril a už o ňom aj rozhodol.

“Zástupca špeciálneho prokurátor JUDr. Alexander Bíró na základe podnetu prokurátorky Krajskej prokuratúry v Bratislave JUDr. Kataríny K.zo dňa 18. 11. 2020 na podanie návrhu na disciplinárne konanie voči prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR JUDr. Ondrejovi R. a JUDr. Michalovi Š. zaobstaral potrebné podklady pre potreby objektívneho rozhodnutia vo veci, predovšetkým od menovaných prokurátorov, ale aj z nezávislých zdrojov v podobe úradných záznamov, stanovísk s podrobným vyjadrením k oznamovateľkou uvádzaným skutočnostiam a po preskúmaní a vyhodnotení podkladov podnet odložil ako neopodstatnený”. Uviedla pre TVJOJ hovorkyňa USP Jana Tokolyová- 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy