Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kvôli pandémii by sa mal obmedziť chod parlamentu, vypustiť by sa mali aj niektoré návrhy zákonov
Zdielať na

Kvôli pandémii by sa mal obmedziť chod parlamentu, vypustiť by sa mali aj niektoré návrhy zákonov

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / Po tom, ako sme prakticky celý týždeň sledovali spor a vyjadrenia premiéra Matoviča a ministra hospodárstva Sulíka, zavládlo v piatok prímerie. Zatiaľ to tak vyzerá. Aspoň navonok. Ďalším zo sporných momentov môže byť už najbližšie rokovanie parlamentu, ktoré sa má začať v utorok.

Spor sa zrejme ponesie aj najbližším rokovaním NR SR, keďže časť vládnej koalície navrhuje odložiť všetky návrhy zákonov, ktoré priamo nesúvisia s pandémiou. SaS s tým nesúhlasí. "To môže trvať niekoľko mesiacov, myslím si, že by sme mali hľadať skôr iné formy možnosti rokovaní," uviedla poslankyňa NR SR Anna Zemanová (SaS). 

Koalícia sa ešte nedohodla, o akých zákonoch sa bude či nebude rokovať. "Nie je dobré, aby sa v budove Národnej rady sedelo 150 poslancov, 200 zamestnancov, ďalších 200 asistentov, mali by sme ísť príkladom," povedal poslanec NR SR Peter Pčolinský (Sme rodina). 

"Tá situácia je vážna, hovorme o tom, ako byť čo najefektívnejší, aby sme potom mohli venovať celú pozornosť aj ako poslanci tam, kde treba," reagoval podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí). 

"My máme svoje kancelárie, kde sme napojení na intranet Národnej rady a skôr hľadať tieto formy, aby sme mohli rokovať a hlasovať zo svojich kancelárií, ako odsúvať tieto návrhy zákonov," dodala Zemanová. 

"Predseda Národnej rady (NR) Boris Kollár je zo zákona povinný zaradiť na schôdzu parlamentu všetky body, ktoré boli vecne a časovo dodané. O úprave programu schôdze môže rozhodnúť poslanecké grémium," vysvetlila hovorkyňa predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) Michaela Jurcová. 

O tejto téme sa majú rozprávať vládni lídri na koaličnej rade v pondelok. 

Videli ste už poslednú časť relácie Na hrane? Pozrieť si ju môžete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy