Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Robert Kaliňák pre TV JOJ: O ďalšom pôsobení v Smere a odchode Pellegriniho jedenástky
Zdielať na

Robert Kaliňák pre TV JOJ: O ďalšom pôsobení v Smere a odchode Pellegriniho jedenástky

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Televízia JOJ po zasadnutí predsedníctva strany Smer-SD odchytila na rozhovor bývalého ministra vnútra a stále podpredsedu strany Roberta Kaliňáka. Ten sa vyjadril k plánovaným straníckym zmenám. Na otázku jeho ďalšieho pôsobenia v strane sme sa dočkali nie veľmi jasnej odpovede. O kreslo podpredsedu sa opäť biť nehodlá, no nič zatiaľ nevylučuje.

Predseda strany Robert Fico sa po predsedníctve vyjadril, že by nebol proti spolupráci s Robertom Kaliňákom a Martinom Glváčom. Televízia JOJ sa na ďalšie pôsobenie v Smere opýtala Roberta Kaliňáka. "Ja som myslel, že som viackrát v poslednej dobe povedal, že na čom spolupracujem so Smerom, a že ma tento priestor naozaj baví a napĺňa, a že naďalej budeme spolupracovať," povedal na úvod. Robert Kaliňák ale aj naďalej zostáva takzvaným politickým dôchodcom. Do aktívnej politiky, zatiaľ, neplánuje opäť vhupnúť. Ako sám povedal, užíva si chvíle s rodinou. Nový vietor v Smere vníma pozitívne a nevidí problém v tom, že nová generácie bude mať na čele "starého" Roberta Fica. 

Na otázku TV JOJ, či sa neobáva, že sa objaví v Kočnerovej Threeme, ako niektorí iní politici odpovedal, že nie. No môže sa podľa jeho slov stať, že sa na verejnosti spomenie v nejakých správach, no nie s ním, "pretože s ním nekomunikoval." 

Napriek tomu, že zo Smeru pred pár dňami odišlo 11 členov spolu s Petrom Pellgrinim, nemyslí si, že strana stratila tváre. "Niektorých oslovujete radšej, niektorých menej radšej. Ja keď som prišiel do parlamentu v roku 2002, tak som bol menej známou tvárou. A v nejakej podobe ste začali so mnou viac komunikovať. A s niekým, kto prišiel so mnou v rovnakom čase ste komunikovali menej. To je vec, ktorá sa vyvrbí po niekoľkých mesiacoch, rokov, kto bude tým komunikátorom," poznamenal. Odchod takzvanej "Pellegriniho 11-ky" podľa jeho slov Smer-SD nepochová, no je to podľa neho veľká škoda. "Rozdeliť demokraciu, rozdeliť ľavicu takýmto spôsobom je veľmi nerozumné a najmä ak máme k dispozícii vládu, ktorá si z ústavy urobila trhací kalendár. To je podľa mňa nešťastný krok," vyhlásil.

Robert Kaliňák sa po slovách Roberta Fica vyjadril, že o kreslo podpredsedu strany sa znovu "biť" nebude. Na otázku, či teda definitívne vraví nie, odpovedal: "Never say, never. Uvidíme čo bude." Prácu so Smerom nevylučuje, no a ako poznamenal "už v minulosti som povedal, že ma to tu baví." 

Viac v rozhovore TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy