Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na predsedníckych postoch možno očakávať zmeny. Snemy politických strán, ochromené koronou, začínajú
Zdielať na

Na predsedníckych postoch možno očakávať zmeny. Snemy politických strán, ochromené koronou, začínajú

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Takmer tri mesiace po voľbách väčšina strán vyčkáva na to, aby sa zišla a vyhodnotila ich výsledky, a prijala i personálne rozhodnutia. Politické dianie ovplyvnil zákaz hromadných podujatí, a to sa týka aj snemov a kongresov politických strán. Po 20. máji však už toto obmedzenie neplatí, a tak čoskoro zrejme nastanú aj na niektorých predsedníckych postoch zmeny.

Už dnes sa dá povedať, že búrlivá diskusia bude v strane Smer-SD, ktorá má snem naplánovaný na september. Už dnes sa ale ozývajú hlasy, aby sa konal skôr, aby táto situácia netraumatizovala nielen verejnosť ale ani samotných "Smerákov". Istá odpoveď či to tak bude, na svete ešte nie je. 

Ideálna nie je ani situácia v strane Za ľudí, kde sa predseda strany Andrej Kiska stiahol. Debatuje sa o tom, kto a kedy ho nahradí. Vyzerá to zatiaľ tak, že po uvoľnení pandemických opatrení, by sa strana mohla stretnúť už začiatkom leta a okrem predsedu, budú riešiť aj budúcnosť strany. 

No a debata čaká aj stranu SaS, ktorá nedosiahla vo voľbách očakávaný výsledok. Tá ma kongres naplánovaný na jeseň. Podľa informácií TV JOJ tento termín sa kvôli organizačným problémom meniť nebude. 

Snem čaká aj stranu Progresívne Slovensko, a hoci sa opatrenia uvoľnili, urobia tak 6. júna online, kedy budú hovoriť o novom predsedovi. 

Súvisiace články