Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Predstavitelia vládnych strán podpísali Koaličnú zmluvu, okrem jedného
Zdielať na

FOTO: Predstavitelia vládnych strán podpísali Koaličnú zmluvu, okrem jedného

Zdroj: noviny.sk

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predstavitelia vládnych strán podpísali na Bratislavskom hrade Koaličnú zmluvu. Na dokumente ale chýbal podpis jedného poslanca, a to Miroslava Kollára zo strany Za ľudí.

Koaličnú zmluvu vo štvrtok krátko po dvanástej naobed podpísali na Bratislavskom hrade takmer všetci koaliční poslanci, až na jedného. Chýba tam podpis primátora Hlohovca a poslanca strany Za ľudí Miroslava Kollára. "Rešpektujem všetkých mojich parlamentných kolegov, ale z môjho pohľadu je štandardné a úplne dostatočné, keď koaličnú dohodu podpísali predstavitelia strán, ktoré ju tvoria," vyjadril sa na sociálnej sieti.

Ostatní koaliční poslanci sa tak pridali k lídrom koaličných strán OĽaNO, Sme Rodina, SaS, Za ľudí. Premiér a zároveň predseda OĽaNO Igor Matovič deklaroval podpis všetkých svojich poslancov. Podľa slov premiéra po následnom odúshlasení programového vyhlásenie vlády, bude očakávať, že koaliční poslanci budú hlasovať "za" zákony, ktoré budú v zmysle dohôd. Pri hlasovaní za zákony mimo dohôd si budú môcť hlasovať, ako chcú - budú mať zelenú kartu. 

Dokument, ktorí poslanci podpísali, ešte pred niekoľkými dňami schválili lídri štyroch koaličných strán - ĽaNO, Sme Rodina, SaS a Za ľudí. Koaličné strany majú v parlamente ústavnú väčšinu, teda 95 poslancov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy