Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Václav Mika poskytol rozhovor novinárke blízkej Kočnerovi v priestoroch SaS
Zdielať na

Václav Mika poskytol rozhovor novinárke blízkej Kočnerovi v priestoroch SaS

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Fotografia Václava Miku, ktorý začiatkom októbra, ešte ako kandidát SaS v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, dáva rozhovor novinárke známej z Kočnerovej Threemy, už niekoľko dní koluje na sociálnych sieťach. Zachytáva ako Martina Ruttkayová spovedá bývalého generálneho riaditeľa viacerých medií v priestoroch strany SaS.

Podľa sprievodného textu išlo o rozhovor na objednávku. Richard Sulík však tieto informácie odmieta a tvrdí, že išlo o bežné interview, tak ako v prípade iných novinárov. "Neviem k tomu nič povedať. Fotku som videl prvýkrát. V tom čase Václav Mika poskytol niekoľko rozhovorov, toto nebol jediný," uviedol predseda SaS Richard Sulík. 

"Doplním, že aj ja som s pani Ruttkayovou kedysi komunikovala. Vôbec som netušila tieto vzťahy, pretože to bola jedna z mnohých redaktoriek, ktoré sa mi ozvali. Vôbec sme nemali poňatia o takomto niečom, keby sme mali, určite sa to nestane," doplnila Jana Cigániková z SaS. 

Pripomeňme, že Václav Mika mal byť v budúcoročných voľbách na poprednom mieste kandidátky strany Sloboda a Solidarita. No už tri dni po oficiálnom predstavení oznámil, že z kandidátky odstupuje.

Richard Sulík chcel na svojej kandidátke aj Václava Miku. Ten ale po kritike vtedajších členov SaS z Demokratického jadra SaS, svoje meno z kandidátky stiahol. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy