Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Národná rada zíva prázdnotou. Andrej Danko je totiž mimo republiky
Zdielať na

Národná rada zíva prázdnotou. Andrej Danko je totiž mimo republiky

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po víkende sa dnes opäť stretli v práci aj naši poslanci. Teda čas z nich. Predseda parlamentu je totiž mimo republiky, to znamená, že sa v utorok celý deň nehlasuje. A tomu zodpovedá aj dochádzka poslancov.

Poslanci si nechali na tretí týždeň parlamentnej schôdze, ktorý by mal byť zrejme aj posledným, takmer 30 návrhov zákonov. Vzhľadom k tomu, že predseda parlamentu Andrej Danko je na pracovnej ceste, poslanci sa dohodli, že sa nebude hlasovať ani o jedenástej, ani o sedemnástej.

Citeľné to je ako v rokovacej sále, tak aj na chodbách Národnej rady SR, kde stretnúť poslancov sa dá len veľmi zriedkavo, v parlamente sa nachádza len ich obmedzený počet. 

Popoludní by sa zrejme mala začať debata o jednom z návrhov, ktorý sa týka zmien pri interrupciách. Koalícia sa dohodla, že tento zákon nebude v predvolebnom čase otvárať, keďže ide o kontroverznú tému.

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská konštatovala, že zákon v tej podobe, v akej sa nachádza dnes, je prijateľný. Napriek tomu sú tu štyri opozičné návrhy zákonov, pričom jeden by chcel interupcie až na výnimočné prípady obmedziť úplne, iné by chceli skrátiť napríklad lehotu z dvanástich týždňov na sedem. 

Koalícia zatiaľ nemá jednoznačnú dohodu o tom, ako budú hlasovať, zrejme to bude na jednotlivých poslaneckých kluboch. Hlasovať sa však bude najskôr až v stredu o jedenástej, keďže sa čaká na návrat predsedu parlamentu Andreja Danka. Koalícia by sa mala následne dohodnúť aj na voľbe ústavných sudcov či niektorých ekonomických návrhoch. 

Voľby chceme vyhrať s Ficom aj Pellegrinim, tvrdí Peter Žiga. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy