Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najvyšší ústavní činitelia si tiež doprajú trochu oddychu. Na dovolenke by ale nemali byť naraz
Zdielať na

Najvyšší ústavní činitelia si tiež doprajú trochu oddychu. Na dovolenke by ale nemali byť naraz

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Najvyšší ústavní činitelia majú tiež nárok na oddych od každodenných povinností. Premiér sa už vrátil z dovolenky v Taliansku a momentálne by mala relaxovať aj naša prezidentka.

Aj ústavní činitelia oddychujú. Potom, čo sa z dovolenky vrátil premiér Peter Pellegrini, ktorý fotky z Talianska zverejnil aj na sociálnej sieti, trávila týždňovú dovolenku pri mori aj prezidentka Zuzana Čaputová a relaxovať bude ešte aj budúci týždeň. "Pani prezidenta v týchto dňoch trávi dovolenku s dcérami na ostrove v Stredozemnom mori. Do úradu sa vráti 12.8.," informoval Martina Strižinca, hovorca prezidentky SR. Andrej Danko svoj dovolenkový program len naznačil.

Platí pritom nepísané pravidlo, že na Slovensku by mal byť vždy prítomný aspoň jeden z troch najvyšších ústavných činiteľov. Podľa hovorcu ministerstva zahraničných vecí by to malo byť výsledkom dohody medzi nimi. "MZVaEZ sa snaží koordinovať zahraničné pracovné aktivity najvyšších ústavných činiteľov a je v tomto zmysle v pravidelnom kontakte s ich zahraničnopolitickými poradcami, avšak konečné slovo má vždy príslušný ústavný činiteľ, ktorý sa sám rozhoduje, do akej miery sa chce riadiť odporúčaniami nášho rezortu," dodal Juraj Tomaga, riaditeľ tlačového odboru MZV SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy