Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dovolenkári spôsobili kolaps dopravy. Na rakúskych diaľniciach sa tvoria niekoľkohodinové zápchy
Zdielať na

Dovolenkári spôsobili kolaps dopravy. Na rakúskych diaľniciach sa tvoria niekoľkohodinové zápchy

Archívna reportáž

K veľkým dopravným zápcham došlo aj na bratislavskom obchvate. V tuneli Sitina sa zrazilo päť áut.

VIEDEŇ / Na rakúskych diaľniciach sa tvoria niekoľkohodinové zápchy. Doprava kolabuje v dôsledku náporu dovolenkujúcich, začína totiž jeden z najnáročnejších prázdninových víkendov. Nemecké autokluby vyzývajú, aby si cestujúci zvolili pre deň odchodu pondelok, prípadne utorok.

Na diaľniciach v Rakúsku sa v sobotu kvôli rekreantom smerujúcim na dovolenku tvoria rozsiahle zápchy. Napríklad čakacia doba pred alpským tunelom Karavanke v smere z Rakúska do Slovinska okolo poludnia podľa dopravnej polície činila minimálne tri hodiny, píše agentúra APA

Zápcha na diaľnici A11 pred tunelom Karavanke siaha až takmer k mestu Villach. S meškaním musia vodiči počítať aj na taurskej diaľnici A10 v južnom smere, upozorňuje APA. Komunikácie hojne využívajú aj slovenskí a českí turisti smerujúci k Jadranu.

Európske automotokluby aj český BESIP varovali, že motoristov v strednej a južnej Európe aj na Balkáne čaká tento týždeň jeden z najnáročnejších prázdninových víkendov.

Nemecký automotoklub ADAC upozornil, že na cestách budú obyvatelia všetkých spolkových krajín. V niektorých spolkových krajinách totiž tento víkend končia prázdniny. Napríklad z Bavorska a Bádenska-Württemberska naopak vyráža druhá vlna turistov smerom na juh a k moru. ADAC odporúča vodičom, aby sa, ak je to možné, vydali na cesty v dopravne pokojnejšie dni, ako pondelok a utorok. 

Vodičovi sa naskytol hrozivý pohľad. Protiidúce auto za sebou ťahalo zviera: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy