Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Predstierajú poruchu a za pomoc ponúkajú zlato. Podvodníci na cestách opäť úradujú
Zdielať na

Predstierajú poruchu a za pomoc ponúkajú zlato. Podvodníci na cestách opäť úradujú

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Polícia sa počas letného obdobia na viacerých úsekoch diaľnic aj na území bratislavského kraja častejšie stretáva s prípadmi podvodníkov, ktorí predstierajú poruchu na motorovom vozidle. Snažia sa tak zastaviť iných účastníkov cestnej premávky a následne sa od nich pokúšajú vylákať finančnú hotovosť.

Jedným z príkladov je vodič tmavomodrého Audi s nemeckým evidenčným číslom, občan Rumunska, ktorý sa spolu so svojou spolujazdkyňou, tiež občiankou Rumunska, snažil blokovať ostatných účastníkov cestnej premávky za účelom zastavenia a následného fingovania poruchy na vozidle. Za poskytnutie finančných prostriedkov tieto osoby ponúkali predmety zo žltého kovu, o ktorých tvrdili, že ide o zlato. Uvedenému vodičovi bola uložená bloková pokuta vo výške 140,- Eur za nedanie prednosti v jazde, nesprávnu jazdu v jazdných pruhoch a jazdu po krajnici.

V prípade, ak tieto osoby predstierajú, že sa ocitli v núdzi, odporučte im kontaktovať niektorú zo záchranných zložiek, prípadne tak rovno urobte sami. Za žiadnych okolností však nedávajte peniaze neznámym osobám, ani od nich nič nekupujte, upozorňuje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy