Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Andrej Danko: Nejde o preteky, ale o to, aby malo Slovensko stožiar
Zdielať na

Andrej Danko: Nejde o preteky, ale o to, aby malo Slovensko stožiar

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Pred budovou Národnej rady pribudne 30-metrový stožiar. Od septembra by mala na ňom viať slovenská vlajka. Celkovo stavba vyjde podľa predsedu parlamentu Andreja Danka na viac ako 30-tisíc eur, pričom istou sumou prispel on sám. Stavbu pritom Danko realizuje bez toho, aby ju konzultoval s hlavnou architektkou Bratislavy. Napriek tomu predseda parlamentu tvrdí, že nejde o jeho rozmar.

Výstavba stožiara pred budovou Národnej rady SR nie je pretekmi s veľkosťou iných stožiarov, ide o to, aby Slovensko malo svoj stožiar. Povedal to v stredu predseda NR SR Andrej Danko s tým, že stožiare sú bežné aj v iných krajinách, nielen v Maďarsku. Informoval, že sám na výstavbu prispel deviatimi tisícmi eur.

​Zemné práce stoja 16-tisíc bez DPH, ďalšie časti vyjdú na 38-tisíc. Dodal, že ešte pred výstavbou 30-metrového stožiaru kontaktovali všetky zodpovedné úrady, vrátane pamiatkárov. Tento proces trval rok, dodal. Bude rád, ak sa stožiar podarí dokončiť 1. septembra. "Žiadna partizánčina sa tu nedeje," povedal Danko na brífingu pred NR SR.

"Taká istá kritika bola aj za čestnú stráž a dnes sa už k nej pristupuje ako k samozrejmosti," dodal Andrej Danko. Predseda NR SR pripomenul aj v akom stave prebral samotnú budovu NR SR a okolie a špeciálne vypichol kuchyňu. "Keby som vám ukázal fotky, za akých podmienok sme tam obedovali, tak ani jeden z vás by tam nevkročil," povedal predseda Národnej rady SR. Andrej Danko podotkol, že robil aj na Bratislavskom hrade kaplnku Panny Márie a aby predišiel kritike, tak vyzval členov poslaneckého klubu SNS, ktorí, podľa slov ich lídra, vyzbierali sumu 50-tisíc eur a po 200 rokoch je stále tam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy