Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Čaputová prezradila mená nových členov svojho tímu. Títo traja muži jej budú pomáhať
Zdielať na

Čaputová prezradila mená nových členov svojho tímu. Títo traja muži jej budú pomáhať

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zuzana Čaputová predstavila prvých troch spolupracovníkov. Hovorcom by sa jej mal stať bývalý moderátor Martin Strižinec. Poradcom pre vnútornú politiku bude politický komentátor Marián Leško. Témam občianskej spoločnosti a životného prostredia sa bude venovať Juraj Rizman, s ktorým spolupracovala ešte vo Via Iuris.

"Veľmi si vážim, že moju ponuku na poradcu pre vnútornú politiku prijal Marián Leško, človek, ktorý pozná slovenskú politiku tak dobre, ako málokto. Teším sa, že mojím hovorcom sa rozhodol stať Martin Strižinec, moderátor a novinár s bohatými skúsenosťami v mediálnej oblasti. Tretím človekom, ktorého dnes predstavím, je Juraj Rizman, s ktorým máme za sebou dlhoročnú profesionálnu spoluprácu z VIA IURIS a som rada, že bude zastrešovať tému životného prostredia a občianskej spoločnosti," uviedla Zuzana Čaputová prostredníctvom sociálnej siete. 

​​Postupne by novozvolená prezidentka, ktorá do funkcie nastúpi 15. júna, mala predstaviť aj ďalšie mená pre moje prioritné oblasti, vrátane zástupcov a zástupkýň menšín.

Marián Leško - poradca pre vnútornú politiku

Politický komentátor a novinár, pracoval pre denník Pravda, neskôr pre denník SME, spolupracoval aj s Rádiom Slobodná Európa a doteraz pôsobil v týždenníku TREND. Pripravuje reláciu Sedem a účinkuje v nej. Pracoval v nadácii Zastavme korupciu a je autorom viacerých kníh o slovenskej politike.

Martin Strižinec - hovorca

Od roku 2001 pôsobil v Rádiu Expres, od roku 2009 v televízii TA3 a od roku 2013 v RTVS. Moderoval spravodajské a publicistické relácie, takmer 5 rokov najsledovanejšiu politickú diskusiu O 5 minút 12. V súčasnosti pôsobí ako doktorand na Katedre žurnalistiky FiF UK.

Juraj Rizman - poradca pre životné prostredie a občiansku spoločnosť

Známy slovenský environmentalista a dlhoročný predstaviteľ organizácie Greenpeace v SR. Podieľal sa na viacerých úspešných ochranárskych kampaniach, napr. proti plánovanej ťažbe zlata a uránu, či za prijatie zákona o starých environmentálnych záťažiach. Od roku 2012 je členom Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, poradného orgánu Vlády SR pre oblasť rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku. V roku 2017 bol ocenený cenou "Top hovorca roka" – za komunikáciu občianskej kampane na podporu zrušenia Mečiarových amnestií.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy