Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Premiér Pellegrini kritizoval únik informácií: Nie je možné, aby bol utajený spis verejnou témou
Zdielať na

Premiér Pellegrini kritizoval únik informácií: Nie je možné, aby bol utajený spis verejnou témou

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda vlády Peter Pellegrini sa stretol s ministerkou vnútra Denisou Sakovou, s prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským, s generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom a s riaditeľom Slovenskej informačnej služby Antonom Šafárikom.

Premiér Pellegrini vo svojom vyhlásení kritizoval úniky z vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. "Polícia aj prokuratúra odvádzajú dobrú prácu, za ktorú sa im chcem poďakovať. Sme na dobrej ceste túto vraždu vyšetriť. Nepáči sa mi ale, že sa informácie zo spisu dostávajú na verejnosť. Prokurátor a policajný prezident prijali opatrenia, aby sa to už nestávalo. Bol som informovaný o nešpecifikovaných opatreniach. Nie je predsa možné, aby utajený spis výpovede svedkov bol mediálnou verejnou témou. Ako predseda vlády musím odmietnuť bulvarizáciu faktov. Vyzývam všetkých aj ústavných činiteľov, advokátov i médiá k zdržanlivosti a vráťme sa späť k objasneniu vraždy. Nechajme políciu, vyšetrovateľov a súdy, aby si robili svoju prácu," uviedol Pellegrini vo svojom vyhlásení po stretnutí so Sakovou, s Lučanským a so Šafárikom. 

Pozrite si celé vyjadrenie premiéra Pellegriniho, ktoré sme vysielali naživo.

Jána Kuciaka pár mesiacov pred jeho vraždou lustrovali na policajnom prezídiu, uviedol týždenník Plus 7 dní. Netrvalo dlho a na verejnosť sa dostali informácie o tom, kto mal novinára v policajných databázach preverovať a na koho pokyn. Pavol Vorobjov, riaditeľ spravodajskej jednotky finančnej polície, mal podľa viacerých zdrojov pred svojimi kolegami vypovedať o tom, či, prečo a na koho pokyn v policajných databázach lustroval Jána Kuciaka. Na otázky TV JOJ odpovedať nechcel. "Nebudem sa k tomu momentálne vyjadrovať, ja... pochopte, že ani nemôžem a viete, je to vo vyšetrovaní, je to živá vec," povedal. Podľa informácií týždenníka mal ale informácie lustrovať na pokyn svojho suseda, vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara. Ten to ale popiera. "Takýto príkaz som nikdy nevydal. Nemám o týchto tvrdeniach z vyšetrovania žiadne informácie, preto sa nedokážem k veci bližšie vyjadriť," vyjadril sa Gašpar. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy