Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalší kandidáti na prezidenta. Šefčovič prijal ponuku, Harabin odovzdal hlasy
Zdielať na

Ďalší kandidáti na prezidenta. Šefčovič prijal ponuku, Harabin odovzdal hlasy

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po piatku máme štvrtého nádejného kandidáta na prezidenta. Petičné hárky zrána komisii odovzdal exminister spravodlivosti a aktuálne sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin. A záujem zabojovať definitívne potvrdil už aj Maroš Šefčovič.

Takmer 32 000 podpisov má vraj na svojich hárkoch Štefan Harabin. Tie v piatok odovzdal komisii, ktorá má teraz sedem dní na to, aby ich skontrolovala, preverila, zosumarizovala. Zistí tiež, koľko podpisov je a koľko nie je platných, následne idú tieto hárky na podpis, a potom sa zo Šefana Harabina stane regulérny kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky. 

Do súboja pribúda ďalší súper, reč je o eurokomisárovi Marošovi Šefčovičovi, ktorému kandidatúru ponúkol vládny Smer. Napriek tomu, že na tlačovej konferencii, kde oznámil, že prijíma túto ponuku, nebol nik zo strany Smer povedal, že je to ponuka od Smeru a takisto zbiera podpisy. Potrebuje ich 15 na to, aby mohol oficiálne kandidovať. Takisto mu strana Smer pomôže aj s financovaním v rámci zákonných možností. Kandidatúru oznámil spolu so svojou manželkou, s ktorou má tri deti. 

Nasledovať bude zriadenie transparentného účtu, ale aj kroky praktické, čo sa týka obmedzení svojej aktivity v Európskej komisii, keďže preruší činnosť a nebude poberať za túto pozíciu, ktorú zloží dočasne ani žiaden plat. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy