Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Iskrenie medzi SNS a Most-Híd ustálo. Na programe je hľadanie kompromisu
Zdielať na

Iskrenie medzi SNS a Most-Híd ustálo. Na programe je hľadanie kompromisu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vo vládnej koalície za ostatné dni lietali iskry pomerne často. Naposledy opäť medzi SNS a Most-Híd. Dôvodom bolo uznesenie z národniarov, ktorými sa chceli zastať Maďarska a Poľska, voči ktorým chce únia spustiť sankčný mechanizmus. Predložili ho však bez vedomia koaličných partnerov. Dnes iskry na chvíľu zhasli.

Po tvrdých slovách o porušení koaličnej zmluvy prichádzajú nové o hľadaní kompromisu. Ten by mali nájsť už koncom januára 2019, kam koalícia presunula sporný materiál. 

"Takým kompromisným riešením pred Vianocami bolo, že to predložíme až na ďalšiu schôdzu, pretože nie je nič dôležitejšie ako štátny rozpočet," vysvetlil úmysel predseda strany SNS Andrej Danko.  

"Ja si myslím, že ten čas je potrebný, pretože sa rysuje jedna dohoda ohľadom uznesenia, ktorá by bola prijateľná aj pre nás," mení tiež rétoriku predseda strany Most-Híd Béla Bugár. 

​Koaliční lídri tvrdia, že je všetko v poriadku a nejde o žiaden rozkol v koalícii. Naopak, podľa opozičných poslancov si takto vládna trojka len kupuje  čas do januára. "Je to možné, že im záleží na tom, aby na Vianoce odišli ešte ako tak pomerení  a uvidíme, čo bude v januári," myslí si Martin Klus (SaS). 

"Toto je obrazom tejto rozhádanej koalície, kde si neustále robia zle," vyjadrila svoj názor Veronika Remišová (OĽaNO). "Spory boli aj za Dzurindovej vlády. Spory boli oveľa tvrdšie za Radičovej vlády, sme ich riešili a takisto ich riešime aj teraz," vysvetlil ale Bugár. "Ideme ďalej, hoci nikdy nehovor nikdy, môže prísť nejaká krízová situácia, ale v tomto okamihu ja na predčasné parlamentné voľby nevidím vôbec žiadny dôvod," vyjadril sa aj predseda strany Smer-SD Robert Fico. 

Pozrite si reportáž o spore Andreja Danka a Béla Bugára pre maďarského premiéra Orbána: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy