Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Nižšie ceny hovorov a sms správ v rámci EÚ. Europoslancov čaká hlasovanie
Zdielať na

Nižšie ceny hovorov a sms správ v rámci EÚ. Europoslancov čaká hlasovanie

Google News Button Sledovať správy

ŠTRASBURG / Europoslancov v stredu čaká hlasovanie o nových telekomunikačných pravidlách. Tie sa budú týkať napríklad aj cien hovorov a posielania textových správ v rámci krajín EÚ. Hlasovať sa ale bude aj o rozpočte na niekoľko rokov.

Eurosposlancov čaká hlasovanie o nových pravidlách týkajúcich sa telekomunikácii. Na programe majú aj hlasovanie o budúcom dlhodobom rozpočte Európskej únie. Ako hosť v Európskom parlamente prehovorí prezident Juhoafrickej republiky Cyril Ramaphosa.

Čo sa týka telekomunikačných pravidiel, od mája budúceho roka by mali byť ceny za hovory v rámci EÚ limitované. Reč je o maximálne 19 centoch za minútu a ceny za textové správy by mali byť maximálne 6 centov. Aktuálne je cena za volania do mobilných sietí v krajinách EÚ 36 centov, za sms správy 12 centov. 

Hlasovať sa bude aj o postoji voči finančnému rámcu na obdobie 2021-2027. Predložený dokument požaduje adekvátne financovanie v oblasti bezpečnosti a migrácie, a presadzuje viac prostriedkov na podporu vzdelávanie, rastu zamestnanosti ale aj v iných oblastiach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy