Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smer nenašiel v parlamente dostatočnú podporu dôchodkového stropu, hlasovanie sa odkladá
Zdielať na

Smer nenašiel v parlamente dostatočnú podporu dôchodkového stropu, hlasovanie sa odkladá

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zákulisné rokovania, dlhé vyjednávania a napokon zrušené a presunuté hlasovanie. Takto vyzerala cesta za zastropovaním veku odchodu do dôchodku. Smer na podporu ústavného zákona nemá dostatočný počet hlasov, tak sa rozhodol neriskovať a vyjednávať. Dokonca aj s Igorom Matovičom.

Ešte ráno to vyzeralo tak, že Smer-SD je len krok od toho, aby si presadil zastropovanie dôchodkového veku v 64 rokoch. Nestalo sa. Na poslednú chvíľu sa na scéne objavil Igro Matovič (OĽaNO) s vlastným návrhom a zamiešal karty. 

gor Matovič chce ľudí do dôchodku poslať po 40 odpracovaných rokoch. 

K Matovičovi sa postupne pridal aj Boris Kollár z hnutia SME RODINA. "My sme rozmýšľali nad tým, že podporíme návrh Roberta Fica, ale na poslednú chvíľu prišiel pán Matovič s novým návrhom a ten sa nám celkom zapáčil a myslím, že by sme o tom mali minimálne ešte debatovať." 

"Návrh poslanca Matoviča nie je v rozpore s tým, čo navrhujeme my," uviedol poslanec za Smer-SD Ján Podmanický. Teraz Ficovi záleží na každom hlase. Potrebuje ich 90 a už teraz vie, že nemôže rátať s podporou koaličného kolegu Bélu Bugára. Erik Tomáš ale potvrdil, že so stranou Most-Híd ešte stále rokujú. 

Napokon hlasovanie odložili až na november. 

Pozrite si archívnu reportáž o súvisiacej téme dôchodkového stropu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy