Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Fico o bývaní v Bonaparte: Ja som teraz bezpečnostné riziko?
Zdielať na

Fico o bývaní v Bonaparte: Ja som teraz bezpečnostné riziko?

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico na tlačovej konferencii reagoval aj na otázky novinárov k jeho bývaniu v komplexe Bonaparte. Fico stále platí nájom za byt Ladislavovi Bašternákovi, ktorý je obžalovaný z daňových podvodov a v novembri ho čaká súd.

Robert Fico stále býva v byte v komplexe Bonaparte a platí mu nájom. Redaktor TV JOJ Richard Nemec sa Fica opýtal, či mu nevadí platiť nájom niekomu, kto je obžalovaný a rozkráda štát. "Viete, za akých okolností som si prenajal ten byt a vtedy nikto netušil, aký bude mať kto vývoj. Ak aj dnes by sme hodnotili takto situáciu, museli by sa všetci vysťahovať a bývajú tam všelijakí ľudia. Bývajú tam diplomati," uviedol Fico.

"Ja som si prenajal byt a sám som si ho platil ako predseda vlády. Stále si ho platím. Ten byt pre mňa spĺňal dôležitú úlohu, pretože som si tam pozýval hostí, ktorí tam chodili. Boli to zahraniční politici. Zháňam si nové bývanie. To nie je tak, že si zo dňa na deň kúpim rodinný dom. Hľadám si bývanie a príde okamih, keď to urobím," dodal Fico.

Ficov sused bol aj podnikateľ Marian Kočner, ktorý momentálne sedí vo väzbe pre kauzy zmenky a rovnako sa jeho meno skloňuje v súvislosti s Alenou Zs. Tá je obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. "Ja som teraz bezpečnostné riziko alebo čo? Poviem teraz príklad. Mal som tam dvakrát Donalda Tuska na večeri, ktorú som organizoval. Ja som ani netušil v tom čase, že tam niekto takýto má byt. Po druhé v tom čase nebolo nič také, čo by ma vyrušovalo. Či niekto je alebo nie je z niečoho obvinený.Ako ja mám predvídať pri návšteve vysokého zahraničného politického predstaviteľa, že niekto o štyri roky bude z niečoho obvinený," dodal Fico.

"Si myslíte, že niekto mi navŕtal dieru do steny? Nitko nemôže vedieť v behu času, koho máte za suseda a ako to celé prebieha. Už sa na tom musím smiať," dodal Fico.

Predseda strany Smer-SD a poslanec NR SR si stále stojí za tým, že jeho bývanie nie je problém a podľa vlastných slov sú mu otázky o jeho bývaní už smiešne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy