Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sulík s Kollárom si skočili do vlasov pre financovanie strán
Zdielať na

Sulík s Kollárom si skočili do vlasov pre financovanie strán

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany SaS Richard Sulík sa na sociálnych sieťach pochytil s predsedom strany Sme rodina Borisom Kollárom. Dôvodom bol minirebríček pomerov dlhov k celkovým aktívam politickej strany. Strana SaS z toho podľa Sulíkovho statusu vyšla najlepšie, no brániť sa začal Boris Kollár, ktorého strana skončila na chvoste.

V najlepšej finančnej kondícii je SaS, tak znel názov statusu Richarda Sulíka, ktorý zverejnil pomer dlhu politickej strany vzhľadom na jej celkové aktíva.  
"Mať zabezpečené financovanie je mimoriadne dôležité, aby nedochádzalo k závislostiam na rôznych mecenášoch. Desať rokov solídneho hospodárenia viedlo k tomu, že SaS je bez dlhov a má vytvorené dostatočné rezervy. To je najlepšou zárukou toho, že všetky rozhodnutia padajú v predsedníctve alebo v Republikovej rade a nie v centrálach niektorých firiem," napísal Sulík. 

Pomer dlhu SaS k jej celkovým aktívam vyšiel 1,1 percento, zatiaľ čo pomer strany Sme rodina, ktorá sa umiestnila na ôsmom mieste bol 15,4 percenta. To sa ale zrejme nepáčilo predsedovi Sme rodina Borisovi Kollárovi, ktorý sa rozhodol svojej strany zastať rovno pod statusom predsedu SaS. "Richard pekný status ale ako “ekonóm” by si mal vedieť,že toto je účtovníctvo a na tom postaviť tézu, kto je zadĺžený, že za neho rozhodujú firmy, je čistý populizmus a blábol!" reagoval Kollár. 

Následne sa priznal, že dlh, ktorý Sme rodina eviduje je vyrovnaný, a že to bol vlastne dlh voči jeho osobe. "Čo sa tý nášho dlhu, tak ten dlh je evidovaný za rok 2017 a bol splatený. Bola to pôžička Borisa Kollára pre stranu Sme rodina, strana teda evidovala dlžobu voči mojej osobe. Technicky naštartovať stranu je finančne náročné, preto som našej strane požičal ja. Strana to už vyrovnala a sme asi v lepšej finančnej kondícii dnes ako vy, čo sa týka počtu štruktúr a členov, rozhodne," dodal Kollár na čo Sulík reagoval zmierlivým tónom s tým, že vo svojom texte spomína len SaS a nie Sme rodinu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy