Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Národná koalícia odmieta cirkusantský spôsob propagácie homosexuality na verejnosti
Zdielať na

Národná koalícia odmieta cirkusantský spôsob propagácie homosexuality na verejnosti

Zdroj: Robert Fritz

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Neparlamentná politická strana Národná koalícia odmieta cirkusantský spôsob propagácie homosexuality na verejnosti. Ako uviedol prvý podpredseda Národnej koalície Peter Sokol, tradičná rodina, manželstvo ako zväzok muža a ženy či klasické rodičovstvo boli, sú a vždy budú základnými piliermi našej spoločnosti a sú jedinými zárukami prežitia slovenského národa.

Národná koalícia preto jednoznačne podporuje pochod Hrdí na rodinu, ktorého cieľom je pokojným spôsobom ukázať občanom, že naše deti túžia po úprimnej láske otca a mamy. Strana zároveň vyzýva svojich členov i sympatizantov, aby aj osobnou účasťou podporili 7. ročník pochodu, ktorý sa uskutoční v sobotu 14. júla o 14:30 na Hodžovom námestí v Bratislave. "Sme zástancami tradičných európskych, na kresťanstve založených hodnôt. Tie však extrémny liberalizmus prostredníctvom zopár mimovládnych organizácií, niekoľkých politikov a podaktorých médií, čoraz drzejšie ohrozuje podporou nekontrolovanej ilegálnej migrácie, multikulturalizmu a genderovej ideológie či dokonca provokatívnou propagáciou homosexuality na uliciach a námestiach našich miest, alebo dokonca už aj na školách, čím ohrozuje zdravý duševný vývoj detí a mládeže," upozorňuje Peter Sokol.


Národná koalícia vyjadruje pobúrenie nad tým, že verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová ako predstaviteľka štátu namiesto účasti na pochode, ktorá má za cieľ spájať spoločnosť a poukázať na potrebu ochrany rodín, osobne podporí 8. ročník festivalu Dúhový PRIDE Bratislava. Ten sa koná tiež v sobotu 14. júla 2018 od 13:00 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. "Nielenže rešpektujeme každého jednotlivca, ktorý sa cíti byť homosexuálom, ale odmietame aj akékoľvek ich hanobenie či útoky voči nim. Žiaľ však jediným cieľom festivalu je nevkusným a cirkusantským spôsobom propagovať homosexuálnu orientáciu napriek tomu, že v našej spoločnosti sú členovia LGBTI komunity akceptovaní a rešpektovaní. Aj preto by sa mala ombudsmanka skôr venovať pálčivejším témam a podporovať efektívnejšie práva a postavenie napríklad slobodných matiek alebo invalidov. Existuje mnoho menšinových skupín, ktoré sú ignorované štátom aj politikmi, nachádzajú sa na okraji spoločnosti a potrebujú pomoc,“ zdôraznila predsedníčka strany Slavěna Vorobelová. Jediným plusom festivalu podľa predstaviteľov strany je, že jeho účastníkom sa poskytne rýchle, bezplatné a anonymné testovanie HIV.

Najčítanejšie správy