Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Krištúfkovú treba z Vojenského spravodajstva v NR SR odvolať. Má vzťahy s mafiou, tvrdí SNS
Zdielať na

Krištúfkovú treba z Vojenského spravodajstva v NR SR odvolať. Má vzťahy s mafiou, tvrdí SNS

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Politická strana SNS navrhne odvolať Petru Krištúfkovú z výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Súčasná poslankyňa je podľa SNS poprepájaná s postavami organizovaného zločinu. Údajne mala blízko aj k bossovi mafiánskej skupiny Piťovcov.

Slovenská národná strana  navrhne na  parlamentnej schôdzi v stredu, odvolať poslankyňu Petru Krištúfkovú z Osobitného kontrolného výboru NR SR na
kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Svoj návrh národniari odôvodňujú tým, že nie je možné, aby v takejto funkcii bola žena, ktorá údajne žila v spoločnej domácnosti s mafiánmi, ako je zavraždený boss Robert Dinič či Peter Havaši. 

Sympatie mala od viacerých šéfov

Bratia Diničovci patrili v 90. rokoch k ústredným postavám bratislavskej mafie."Podľa medializovaných informácií mala blízko aj k odsúdenému šéfovi Piťovcov Jurajovi Ondrejčákovi, alias Piťovi. Ten si odpykáva trest v ilavskej väznici. Krištúfkovej sympatie si dokázal získať aj pofidérny Martin Rác, ktorý si posedel za mrežami viac ako dva roky. Nakoniec nie je ani tajomstvom, že Petra Krištúfková bola viackrát vo vzťahu a žila v jednej domácnosti s tiež poslancom Borisom Kollárom, súčasným kráľom Donovál, ktorý sa poznal napríklad s Petrom Steinhüblom, známym pod prezývkou Žaluď," vyjadrila sa strana vo svojom stanovisku. 

Vzťahy pri nominácii mala utajiť

Národniari trvajú na svojom názore, že je poprepájaná s postavami organizovaného zločinu, s ktorými mala aj obchodné vzťahy a na svoje živobytie používala peniaze mužov, ktorí sa pohybovali v kalných vodách bratislavského podsvetia. "Dnes títo muži ležia v hrobe alebo sedia vo väzení. Z tohto dôvodu je nepredstaviteľné, aby takáto osoba kontrolovala činnosť Vojenského spravodajstva v Národnej rade Slovenskej republiky. Veríme, že aj opozícia podporí návrh strany SNS, ak myslí boj s mafiou úprimne. Strana predloží na predmetnej schôdzi dôkaz prepojenia poslankyne s mafiou, najmä majetkové prepojenia. Uvedené informácie pani poslankyňa Petra Krištúfková pri svojej nominácii utajila," upozornili iniciátori návrhu. 

SNS sa prekryť len svoje kauzy, tvrdí poslankyňa

Krištúfková sa na túto tému vyjadrila ešte v marci. "Sú to veci mediálne známe. Boli medializované pred parlamentnými voľbami i po nich,“ povedala s tým, že podľa nej ide zo strany SNS o zúfalú snahu prekryť ich vlastné kauzy a škandály, ktoré sa denne vynárajú a sú spojené s mafiou a organizovaným zločinom, ktorú tento štát vytvoril. "SNS je v tom namočená až po uši. V mojom prípade nejde o nič nové, u nich však ide o nové kauzy. Ja som nikdy nič netajila," dodala Krištúfková.

Pozrite si archívnu reportáž o kauzách, na ktoré sa pozrie Špeciálny výbor:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy