Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Fico bude rokovať s Bugárom v pondelok. Premiér ponúkne riešenia, aby Most-Híd v koalícii zotrval
Zdielať na

Fico bude rokovať s Bugárom v pondelok. Premiér ponúkne riešenia, aby Most-Híd v koalícii zotrval

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vládna strana Smer-SD v pondelok večer, najneskôr v utorok ráno odpovie na požiadavky koaličného partnera Most-Híd na odstúpenie Roberta Kaliňáka z postu ministra vnútra, uviedol premiér Robert Fico.

Koaličná rada sa podľa slov premiéra nemôže stretnúť, pretože niektorí poslanci sú buď v zahraničí alebo sú tak ďaleko od Slovenska, že to nie je možné zorganizovať okamžite. "V utorok je zasadnutie orgánu strany Most-Híd. Strana niečo povedala a niečo chce. Predpokladám, že v pondelok bude rokovanie, najskôr bilaterálne medzi mnou a Bugárom, potom sa určite stretne koaličná rada a budeme ponúkať také riešenia, aby Most-Híd mohol pokračovať," povedal Fico. 

Premiér Robert Fico sa má s lídrom Mosta-Híd Bélom Bugárom stretnúť po jeho návrate zo zahraničia v pondelok na budúci týždeň. Béla Bugár je podľa hovorkyne strany na dlhodobo plánovanej dovolenke. 

Republiková rada Mosta-Híd je zvolaná na 12. marca, ale uvažuje sa aj o utorku 13. marca. Je to preto, aby sa mohli stretnúť všetky okresné rady strany. "O tejto možnosti sme informovali aj našich partnerov. Neskorší termín ako 13. marca neprichádza do úvahy," informovala hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy