Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vidím krv v očiach a penu v ústach opozície, hovorí Pellegrini
Zdielať na

Vidím krv v očiach a penu v ústach opozície, hovorí Pellegrini

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Môžeme mať na prácu novinárov rôzny názor, ale musím zdôrazniť, že Slovensko nikdy nebolo a nesmie byť krajinou, kde sa maj spory riešiť zbraňou, začal tlačový brífing Peter Pellegrini.

"Hlavnou prioritou je vyšetriť túto vraždu. Chcem vyzvať predstaviteľov politických strán, aby nechali policajtov konať, dajte im čas a verme, že sa im podarí vyriešiť tento prípad. Vidím krv v očiach a penu v ústach opozície, lebo chcú prevziať moc. Žiaľ, dámy a páni z opozície sa neštítia zneužiť tento čin. Nedovoľme, aby si z tohto robili kabaret. Najviac ma mrzí, že sa za mikrofón stavajú ľudia, ktorí majú najmenšie morálne právo o tom niečo hovoriť. Namiesto toho, aby sme sa venovali odhaleniu, snažíme sa o rozvrat a z úst opozície padajú slová ako prevrat, majdan. Nezakrývame si oči ani pred tým, že je pnutie v koalícii, ale rešpektujte, že platia nejaké zásady. Prečo nemôžete rešpektovať, že Smer sa postaví zodpovedne k výzve koaličných partnerov. Rešpektujte, že najprv budeme informovať koaličných partnerov a potom aj ostatných. Nikto nemá právo v tomto štáte byť sudca a obviňovať niekoho, pokiaľ nie je sudca. Dávajme pozor, komu ešte ublížime, je jednoduché niekoho označiť za mafiána, mafiánku, lebo potom sa to z nich ťažko zmýva," povedal podpredseda srany Smer-SD Peter Pellegrini.

"Vyzveme prezidenta finančnej správy, aby nám podal presnú správu, saldo bilancie týchto firiem skupiny pôsobiacej na východe Slovenska za roky 2010 a 2017. Zistíme odôvodnesnosť, neodôvodnenosť a či hovoríme o mafii alebo nie a kto ju teda najviac podporoval," povedal predseda poslaneckého klubu Martin Glváč.

"Vládu s extrémistami rezolútne odmietame, to sú naozaj divoké špekulácie," uviedol Pellegrini. Svoju dôveru v ministra vnútra Roberta Kaliňáka nechcel komentovať, uviedol, že koaliční partneri dostanú odpoveď Smeru včas. Termín rokovaní Pellegrini priblížiť odmietol. Odvolanie ministra Kaliňáka žiada nielen opozícia, ale aj časť koalície, najmä strana Most-Híd. 

Pozvánku od prezidenta na stretnutie ešte nedostali. Je zvláštne, že prezident pozýva najprv opozíciu. Je divné, že začína z druhého konca, uviedol Pellegrini. "Ak si mám pozrieť, že by po predčasných voľbách vládli Galko, Sulík a spol, tak poviem, pán Boh nás ochraňuj pred predčasnými voľbami," dodal Pellegrini. 

"Nálada spoločnosti je naozaj vybičovaná. Otázku o Sorosovi vnímam tak, že sa premiér len opýtal, čo sa niektorí na Slovensku dlhšie pýtajú. Premiér sa pýtal otázku, na ktorú sa pýtajú mnohí Slováci. Prezident na to reagoval a to je všetko," zhrnul Pellegrini odpoveď na otázku, či sa stotožňuje s otázkou, ktorú v pondelok položili pred novinármi premiér Robert Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy