Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Fico poslal Kiskovi list. Za súkromné lety od neho žiada 990 tisíc eur
Zdielať na

Fico poslal Kiskovi list. Za súkromné lety od neho žiada 990 tisíc eur

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident sa podľa svojho hovorcu nebude podieľať na trápnej hre, ktorá má prekryť ďalšie odvolávanie ministra vnútra, ktorého už nemôžu vystáť ani vlastní stranícki kolegovia.

Premiér Robert Fico poslal prezidentovi Andrejovi Kiskovi list, v ktorom skonštatoval, že 990 tisíc eur, ktoré sú nákladmi na prezidentovo využívanie vládneho špeciálu na súkromné cesty, sú pohľadávkou štátu. "Jednoducho toto boli súkromné lety, s tým sa jednoducho nedá nič robiť. Ak má byť poriadok v tejto krajine, každý nech si zaplatí to, čo minul na súkromné ciele," uviedol premiér Fico v prejave, v ktorom na pôde parlamentu obhajoval ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Hovorca prezidenta Roman Krpelan v stanovisku uvádza, že prezident dostáva mesačne stovky listov od občanov, ktorí potrebujú riešiť skutočné problémy. "Napríklad zlyhávanie zdravotníctva - nedostatok lekárov, vysoké ceny energií, nízke dôchodky, nehorázne konanie polície, ktorá strieľa po mladých ľuďoch, na mafiánske praktiky štátu voči vlastným občanom. Prezident sa nebude podieľať na trápnej hre, ktorá má prekryť ďalšie odvolávanie ministra vnútra, ktorého už nemôžu vystáť ani vlastní stranícki kolegovia," uvádza Krpelan.

Vyčíslením nákladov na prezidentove lety špeciálom medzi Popradom a Bratislavou poverili ministra vnútra koaliční poslanci. Náklady rezort vyčíslil na 990-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy