Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Spor medzi Ficom a Dankom sa prehlbuje. Riešením by malo byť hlasovanie per rollam
Zdielať na

Spor medzi Ficom a Dankom sa prehlbuje. Riešením by malo byť hlasovanie per rollam

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Konflikt medzi Andrejom Dankom a Robertom Ficom sa naďalej prehlbuje. Predseda parlamentu požiadal o zrušenie rokovania vlády. Podľa informácií TV JOJ sa však dohodli na kompromisnom riešení formou per rollam - ide teda o hlasovanie prostredníctvom obežníka.

Podľa informácií Televízie JOJ sa o vzniknutej situácii, ktorá vznikla pre rokovanie o udelení mandátu sa stále intenzívne rokuje a hľadá sa riešenie, ktoré by upokojilo všetkých. Niekoľko ľudí z najvyššej politiky to potvrdilo tými istými slovami - linky sú horúce. Riešením bude pravdepodobne hlasovanie per rollam. Teda hlasovanie formou obežníka - jednoducho povedané - ministri sa nemusia osobne stretnúť, ale premiérov mandát na stretnutie s francúzskym prezidentom podpíše každý z nich individuálne.

Materiál by im priniesol kuriér - v súčastnosti sa to dá realizovať aj formou elektronickej pošty. Pre TV JOJ to oficiálne potvrdila hovorkyňa strany Most Híd Klára Debnár: "Áno, koaliční partneri sa dohodli na tomto kompromisnom riešení."

Ako informoval portál Pluska.sk šéf SNS požiadal svojich koaličných partnerov, aby rokovanie vlády odložili na čas neurčitý, kým sa neutrasú vzťahy medzi lídrami. Podľa informácií portálu rozčúlilo Danka zvolanie vlády natoľko, že zvažuje aj krajné riešenie, a to pád vlády a po ňom predčasné voľby. V súčasnosti ich pripúšťajú aj Fico a Bugár. Premiér sa podľa informácií už nedá ďalej Dankom vydierať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy