Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Koniec otvárania listov poslancov, kontroverzné nariadenie pozastavili
Zdielať na

Koniec otvárania listov poslancov, kontroverzné nariadenie pozastavili

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vedúci kancelárie NR SR, Daniel Guspan, využil svoje právo a pozastavil sporný bod z rozhodnutia číslo 13/2017, ktorý spôsobil v uplynulé dni rozruch. Na základe tohto bodu úradníci otvárali a čítali listy určené pre poslancov národného parlamentu.

Toto rozhodnutie malo podľa Guspana zabezpečiť poslancom bezpečnosť, no zneužili ho na politický boj. S informáciou o tom, že úradníci otvárajú a čítajú listy adresované poslancom prišiel Igor Matovič z OĽaNO. Guspan vo vyhlásení tvrdí, že sporným bodom chceli v dobrom úmysle pomôcť poslancom s poštou s vulgárnym obsahom. Až do najbližšieho poslaneckého grémia však od tohto konania ustupujú.

Poslancom už rozdistribuovali všetku poštu, vrátane tej s vulgárnym obsahom. Až po prerokovaní sporného bodu na poslaneckom grémiu sa dohodne, ako sa bude ďalej postupovať s poštou, ktorú si nikto nechce prebrať.

​Obvinenia Igora Matoviča, že ide o pošliapanie dôstojnosti a súkromia ľudí zo strany Andreja Danka, Guspan odmieta: "Odmietam všetky tvrdenia o tom, že predseda parlamentu Andrej Danko rozhodol o tomto nariadení, alebo akýmkoľvek spôsobom zasahuje do korešpondencie poslancov, keďže prijímanie akýchkoľvek rozhodnutí Kancelárie NRSR nie je v žiadnej kompetencii predsedu NRSR."

Zároveň odmietol tvrdenia, že by korešpondenciu poslancov čítali zamestnanci Kancelárie Národnej rady SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy