Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Donald Trump šokuje: Toto spraví so svojim platom
Zdielať na

Donald Trump šokuje: Toto spraví so svojim platom

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Americký prezident Donald Trump venuje na konci roka svoj prezidentský plat na charitatívne účely, uviedol hovorca Bieleho domu Sean Spicer. Podľa neho si prezident praje, aby s rozhodovaním, na čo presne plat 400.000 dolárov využitý, pomohli novinári.

Miliardár Trump už v priebehu predvolebnej kampane vyhlásil, že v prípade zvolenia sa svojho prezidentského platu vzdá. Hovorca Bieleho domu na početné otázky médií teraz potvrdil, že prezident svoj sľub splní.

"Prezident odovzdá tieto peniaze na konci roka a prial by si, aby ste mu pomohli rozhodnúť, na čo pôjdu," povedal hovorca Spicer novinárom. "Spôsob, ako predísť podrobnému preskúmavaní, je nechať rozhodnúť médiá," dodal Spicer.

Namiesto 400 000 dolárov si Trump chce nechať len symbolický jeden dolár. Prezident totiž podľa zákona musí poberať plat.

S ohľadom na svoje osobné finančné zabezpečenie pred nástupom do Bieleho domu sa v minulosti vzdali platu a dávali ho na dobročinnosť už prezidenti Herbert Hoover a John F. Kennedy, pripomenula agentúra Reuters.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy