Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Trumpov výrok Amerika na prvom mieste sa stal terčom posmechu celého sveta
Zdielať na

VIDEO: Trumpov výrok Amerika na prvom mieste sa stal terčom posmechu celého sveta

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Inauguračný prejav amerického prezidenta Donalda Trumpa z 20. januára rezonuje ešte aj dnes. Tentoraz si jeho časť zobrali na paškál európski humoristi.

"Počnúc dnešným dňom, nová vízia bude vládnuť našej krajine. Od tohto dňa, bude jedine Amerika na prvom mieste. Amerika na prvom mieste," povedal Donald Trump. Humoristom nechýbalo veľa a spustila sa na adresu novozvoleného prezidenta vlna posmeškov a vtipov. "Holandskí tvorcovia televíznej šou si povedali na jeho výrok OK, prvé miesto je už obsadené. Pán prezident, dajte Holandsko aspoň na druhé miesto a vytvorili vtipné video, v ktorom predstavujú svoju krajinu ako jedinečnú a vhodnú na druhé miesto hneď po Amerike. "Toto je Afsluitdijk. Je to obrovská, obrovská stena, ktorú sme postavili, aby nás ochránila od všetkej vody z Mexika. Úplne rozumieme, že Amerika bude prvá. Ale môžeme povedať, že Holandsko bude druhé? Je to OK?," povedali vo videu holandskí humoristi. 

Video z Holandska už videlo viac ľudí, ako je počet obyvateľov Švajčiarska. Tvorcovia televíznej šou preto oslovili svojich kolegov vo Švédsku a Nemecku, aby sa pripojili. Táto výzva doslova spôsobila na internete ošiaľ. Vtipne to poňali hlavne Slovinci. "Náš prezident Pahor je zároveň našim najlepším zabávačom. Pozrite naňho. Nie je úžasný? Klaun naňho nemá. Budete ho milovať. Je najlepší," povedali Slovinskí humoristi.

Netrvalo to dlho a českí bratia si kopli do Slovákov. "Keď zničíte NATO, mohli by ste prosím zachrániť Českú republiku? Pánovi Putinovi proste dajte ostatné krajiny, hlavne Slovensko, ktorí sú niečo ako Mexičania. Lepší pracovníci, lacnejšie, krajšie dievčatá a úplná katastrofa," povedali Česi.

"Je to krásna ukážka toho, ako sme my kultúrne aj s humorom niekde úplne inde ako sú Američania, že si dokážeme urobiť srandu aj sami zo seba. Veľmi sa mi páči, že rôzne krajiny Európy majú veľmi podobné nastavenie pohľadu na veci a humoru a dokážu sa spojiť, v takej dôležitej veci ako byť druhý," povedal prezident klubu Reklamných agentúr Slovenska Róbert Slovák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy