Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trump v rozhovore pre Fox News bránil Putina
Zdielať na

Trump v rozhovore pre Fox News bránil Putina

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Prezident USA Donald Trump vyhlásil, že je lepšie snažiť sa s Ruskom vychádzať, ako sa s ním sporiť. V rozhovore, ktorý televízia Fox News odvysiela v nedeľu večer, okrem toho uviedol, že "ak nám Rusko pomôže v boji s Islamským štátom a islamským terorizmom po celom svete..., bude to dobrá vec".

Trump súčasne odmietol prirovnanie ruského prezidenta Vladimira Putina k "násilníkovi", pričom sa novinára spýtal, či si myslí, že "naša krajina je taká nevinná". Dodal, že Putina si váži, "ale vážim si mnoho ľudí". Vyhlásil tiež, že "nemá potuchy", či si s Putinom budú rozumieť.

Trump sa k vzťahom s Ruskom vyjadril aj 27. januára na spoločnej tlačovej konferencii s britskou premiérkou Theresou May, keď tiež vyhlásil, že nevie, aké budú jeho vzťahy s Putinom. Spresnil, že Putina zatiaľ nepozná, ale vyjadril nádej, že budú mať "fantastické vzťahy", i keď pripustil, že "možno k tomu ani nedôjde. Uvidíme".

Putinov hovorca Dmitrij Peskov o štyri dni neskôr na tlačovej konferencii v Kremli odmietol komentovať Trumpa ako nového prezidenta USA. Uviedol, že ide o vnútornú záležitosť USA. Dodal, že "pocit, ktorý vyplynul z nedávneho telefonátu oboch lídrov (Putina a Trumpa), u nás vyvoláva spokojnosť".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy