Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Napäté vzťahy medzi Ficom a Dankom
Zdielať na

Napäté vzťahy medzi Ficom a Dankom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Nie je to kríza, len osobný spor a nedorozumenie. Takto koaliční poslanci komentovali napäté vzťahy medzi vedením Smeru a šéfom národniarov Andrejom Dankom.

Štvrtý deň vôbec prvej parlamentnej schôdze v tomto roku, navyše piatok a polročné prázdniny. Rokovacia sála bola viac prázdna než plná.

Niektorí poslanci si do národnej rady dokonca priviedli svoje deti. "Musíme splniť aj rodičovské povinnosti občas. Dcéra teraz musí byť so mnou. Bude na balkóne," priznal poslanec Martin Fedor.

Ukázal sa aj Ján Marosz, ktorý prichytil kotlebovcu Milana Mazureka v kebabárni potom, čo mal v parlamente celkovo nepublikovateľný protiislamský prejav.

Osobný spor a nedorozumenie

Šéf národniarov Andrej Danko, ktorého strane na rozdiel od Smeru podľa posledného prieskumu padajú preferencie, ani v piatok nezažehnal špekulácie o možnej vládnej kríze. Tá teraz hrozí pre výrazné zvýšenie cien elektriny posvätené šéfom regulačného úradu.

"Nechcem byť v žiadnej vláde, kde sa zvyšujú ceny elektriny a koncesionárskych poplatkov a ktorá podporuje ľudí, ako je pán Holjenčík," povedal Andrej Danko.

"Kríza by bola, to priznávam, kedy pán Holjenčík ostal na svojom mieste. Koaličná kríza takto nie je, ale sú osobné spory," uviedol poslanec Béla Bugár.

Riešením je komunikácia

O nedorozumení hovoria aj koaliční poslanci. "Nemôžeme hovoriť o kríze z toho dôvodu, že návrhy zákonov prechádzajú," vysvetlil poslanec Dušan Jarjabek.

"Ja to vnímam ako normálne štádium, kde si politické strany zvykajú normálne žiť," uviedol Andrej Hrnko.

Béla Bugár vidí jednoduché riešenie. "Dôležitá je komunikácia," vysvetlil.

"Ja sám s napätím očakávam najbližšiu koaličnú radu," priznal Danko. Tá by mala byť už budúci týždeň. Výstupy z nej sú ale utajené, preto sa verejnosť o zmierení Andreja Danka so špičkami Smeru nedozvie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy