Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trumpov spolupracovník si praje v novom roku Obamovu smrť
Zdielať na
Politika

Trumpov spolupracovník si praje v novom roku Obamovu smrť

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Smrť dosluhujúceho amerického prezidenta Baracka Obamu na chorobu šialených kráv si v nadchádzajúcom roku praje Carl Paladino, ktorý spoluriadil kampaň novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa. Chcel by tiež, aby sa odchádzajúca prvá dáma Michelle Obama znovu stala mužom. Podnikateľ Paladino svoje slová predniesol v ankete pre lokálne noviny a následne ich potvrdil agentúre AP.

"Nech Obama chytí chorobu šialených kráv po tom, čo bude odhalený jeho vzťah s kravou, zomrie a bude pochovaný na kravskej pastvine," povedal Paladino novinám Artvoice vychádzajúcim v Buffale. Periodikum sa pýtalo vybraných osobností, čo by si najviac priali v novom roku. "Chcel by som, aby sa vrátila k tomu, že je mužom a oslobodila sa vo vnútrozemí Zimbabwe, kde by žila pohodlne v jaskyni s gorilou Maxi," dodal na adresu Obamovej.

Paladino neskôr uviedol, že jeho vyjadrenia "nemajú nič spoločného s rasou", ale odrážajú jeho názor na Obamov výkon funkcie.

AP pripomenula, že v auguste podnikateľ nepravdivo tvrdil, že Obama nie je kresťan, ale moslim. V roku 2010 bol kritizovaný za to, že poslal priateľom rasovo zamerané emaily, v ktorých opisoval Obamu ako pasáka.

Trump sa podľa AP s Paladinom zišiel na začiatku tohto mesiaca. Trumpova hovorkyňa prípad zatiaľ nekomentovala. Demokrati, ku ktorým Obama patrí, komentáre odsúdili, rovnako ako organizácie na ochranu ľudských práv.

Milionár Paladino podniká v nehnuteľnostiach, zasadá ale aj v školskej rade. V roku 2010 za republikánov neúspešne kandidoval na guvernéra štátu New York.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy