Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Donald Trump: Útok v Berlíne bol útokom na ľudstvo
Zdielať na
Politika

Donald Trump: Útok v Berlíne bol útokom na ľudstvo

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Novozvolený americký prezident Donald Trump vyhlásil, že pondelkový útok kamiónom na vianočných trhoch v Berlíne, pri ktorom zahynulo 12 ľudí a ďalších 48 osôb utrpelo zranenia, bol "útokom na ľudstvo".

Trump tiež naznačil, že možno opäť vráti do hry svoj predvolebný sľub dočasne zakázať moslimským prisťahovalcom vstup do Spojených štátov. "Moje plány poznáte. Od začiatku som mal pravdu, stopercentnú pravdu. To, čo sa deje, je hanebné," povedal Trump novinárom pred svojím sídlom Mar-a-Lago v meste Palm Beach v americkom štáte Florida.

Hovorca Trumpovho prípravného tímu Jason Miller následne uviedol, že plány novozvoleného amerického prezidenta by mohli "rozčúliť tých, ktorí majú hlavy strčené v politicky korektnom piesku".

Trump navrhoval zákaz vstupu moslimov na územie Spojených štátov počas republikánskych primárnych volieb, za čo si vyslúžil kritiku demokratov aj republikánov. Počas všeobecných volieb svoju rétoriku zmiernil a hovoril o dočasnom zastavení migrácie z bližšie nešpecifikovaných krajín, ktoré podporujú terorizmus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy