Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Samit sme zvládli výborne, chváli sa Kaliňák
Zdielať na

Samit sme zvládli výborne, chváli sa Kaliňák

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Polícia nemusela počas piatkového samitu riešiť žiadne bezpečnostné komplikácie väčšieho rozsahu. Slovensko sa na neformálny samit Európskej únie pripravilo na výbornú. Vyhlásil to minister vnútra a policajný prezident na tlačovej konferencii.

Minister vnútra Róbert Kaliňák poďakoval Bratislavčanom, ktorí vzali do úvahy vydané výzvy pred samitom. "Všetko prebehlo bez problémov. Všetky presuny a rokovania boli načas, neboli žiadne bezpečnostné komplikácie väčšieho rozsahu,“ uviedol Kaliňák. Zároveň poďakoval všetkým nasadeným policajtom, vojakom a hasičom, že všetko zvádli na jednotku.

V Bratislavskom kraji sa stalo dvadsaťjeden trestných činov, deväť dopravných nehôd a šestnásť škodových udalostí. Ide podľa neho o čísla, ktoré sú hlboko podpriemer. V iných krajoch nebola zvýšená trestná činnosť.

Počas samitu bolo do bezpečnostných akcií zapojených 4 120 policajtov z krajských riaditeľstiev v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Nitre a Banskej Bystrici. Na opatreniach sa podieľali príslušníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov, útvaru osobitného určenia, príslušníci Hasičského a záchranného zboru a ďalších tristo príslušníkov ozbrojených síl. "Títo ľudia predovšetkým nastúpili do výkonu služby v Bratislave, takže preto hovorím predovšetkým o nadčasovej práci mimo štandardný výkon, v ostatných regiónoch bol zachovaný štandarný výkon služby," povedal Kaliňák.

títo ludia predovsetkym nastupili do vykonu sluzby v bratislave takze preto hovorim predovsetkym o nadcasovej praci mimo standardny vykon, v ostatnych regionoch bol zachovany standardny vykon sluzby.

V teréne bolo v piatok nasadených 421 policajných vozidiel, šestnásť autobusov, deväť motoriek, nákladné vozidlá, tri obrnené transportéry, tri vrtuľníky, tridsaťštyri člnov a desať kusov hasičskej techniky.

Drobné incidenty

Polícia však zaznamenala niekoľko drobných incidentov. Niekoľko hodín pred samitom polícia zaznamenala prelet dronu neďaleko letiska. Púšťal ho 39-ročný Bratislavčan. "Dron nebol vybavený žiadnou technikou ani nahrávacím systémom. Majiteľ dronu podal vysvetlenie, po ktorom ho polícia prepustila," povedal Kaliňák

Na hraničnom priechode v Jarovciach polícia zadržala Rakúšana, ktorý prevážal brokovnicu a dvesto nábojov. Ten najskôr odmietol predložiť doklady. Napokon predložil európsky zbrojný preukaz. Tvrdil, že je športový strelec, ktorý ide do Maďarska. Po preverení pokračoval v ceste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy